Žreb za LE: Najveći favoriti najbolje prošli, derbi Roma - Brajton

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 12:24

Biće zanimljivo i u okršaju Sporting - Atalanta, Marselj - Viljareal, Benfika - Rendžers...

Izvučeni su parovi osmine finala Lige Evrope! Prvi utisak - najveći favoriti najbolje su prošli. Liverpul je dobio prašku Spartu, Milan će igrati protiv Slavije, dok je Bajer Leverkuzen izvukao san svih povlašćenih ekipa - azerbejdžanski Karabag. Svaka čast momcima Gurbana Gurbanobva na svemu što su dosad ostvarili, ali nema dileme da se radi o daleko najslabnijem sastavu u ovoj fazi takmičenja.

Kuglice su uredile i da imamo dve reprize duela iz grupne faze. Sporting iz Lisabona će ponovo na Atalantu, a Frajburg na Vest Hem. Ovaj drugi par može da bude od posebnog značaja, pošto se Nemci i Englezi bore za dodatno mesto u Ligi šampiona. Ko prođe dalje, povećaće šanse svojoj ligi...

Izabrane vesti

Derbi predstavlja okršaj Rome i Brajtona, puno vatre trebalo bi da bude u okršaju Olimpik Marselj - Viljareal, pošto se Marselino Toral vraća na Velodrom, gde je započeo sezonu, a sama imena Benfike i Rendžersa, dva evropska velikana, garantuju uzbuđenja i u tom dvomeču.

Sparta Prag - Liverpul

Olimpik Marselj - Viljareal

Roma - Brajton

Benfika - Rendžers

Frajburg - Vest Hem

Sporting Lisabon - Atalanta

Milan - Slavija Prag

Karabag - Bajer Leverkuzen

Prve utakmice osmine finala na programu su 7. marta, a revanš susreti sedam dana kasnije.

Podsetimo, prošle sezone svoj sedmi trofej u ovom takmičenju osvojila je Sevilja. Španci su izgubili mogućnost da brane trofej, pošto su zauzeli poslednje mesto u grupi Lige šampiona, tako da ćemo dobiti novog osvajača drugog po rangu evropskog takmičenja.

Finale će biti organizovano u Dablinu, na stadionu Aviva, 22. maja.


tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara