(©hskzrinjski.ba)
(©hskzrinjski.ba)

Zrinjski ruši rekord protiv fenjeraša

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 10:20

Radnik pred nemogućom misijom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončane su dve trećine takmičenja, nakon čega je raspored poslednjeg dela formiran po plasmanu na tabeli.

Izabrane vesti

Predstojeće 23. kolo biće odigrano u naredna tri dana, a takmičarski program kreće iz Mostara. 

Posle 22 odigrana kola, ubedljivo prvo mesto na tabeli drži mostarski Zrinjski. Plemići su daleko najbolja ekipa u fudbalu BiH, što najbolje pokazuju oboreni rekordi. Trenutno drugoplasiranom Tuzla Sitiju beže čak 16 bodova, što im daje dosta komotniju situaciju za nastavak, ali pred Zrinjskim su druge ambicije. Obaranje rekorda. Upisali su 18 pobeda, od čega čak 12 vezanih, čime su izjednačili rekord Željezničara iz sezone 2011/2012, kada je četa Amara Osima protutnjala šampionatom. Upravo to ima priliku i ekipa Sergeja Jakirovića.

Iako je Radnik jedina ekipa koja je u tekućoj sezoni nanela poraz Plemićima, domaći su apsolutni favoriti, što pokazuje i međusobni duel od pre 15 dana, kada je pod Bijelim brijegom, Radnik “nastradao” sa 4:1. 

Očekujem težu utakmicu od one pre dve sedmice. Mi smo prva tri udarca iskoristili i dali golove. Iskoristili smo greške Radnika. Volim da kažem da ako ih pritisnemo, biće opet negde propusta. Nova utakmica, novo dokazivanje. Verujem da ćemo uspeti da uzmemo tri boda. Izjednačili smo Željin rekord i imamo priliku da ga oborimo. Jasna je motivacija. Daćemo sve da osvojimo tri boda“, istakao je šef struke Plemića Sergej Jakirović.

Radnik skoro celu sezonu drži fenjer premijerligaške tabele. Tako je i sada, 11 kola pre kraja, a kako stvari stoje teško da će se nešto promeniti. Tim iz Bijeljine je četiri boda daleko od mesta za opstanak, a izgubljena je prilika da se taj zaostatak smanji, budući da Radnik u prošlom kolu nije uspeo kod kuće da savlada uzdrmanog Rudara.

Realno gledano, Radnik i nema neki preterani kvalitet pa će im biti teško da izbore željeni opstanak. Pogotovo kada na otvaranju poslednjeg dela sezone gostuju neprikosnovenom lideru tabele i daleko najkvalitetnijoj ekipi BiH fudbalske elite. 

U onom meču od pre 15 dana, Zrinjski je pokazao koliko je ozbiljna ekipa. Ušli su maksimalno angažovano i pokazali zašto su trenutno prvoplasirani na tabeli sa ovolikom bodovnom razlikom. Ta utakmica je zaista bila teška za nas, jer smo primili tri gola za pola sata. Nadam se da ćemo bolje otvoriti susret i da ćemo pružiti što bolji otpor Zrinjskom. Nama je svaka utakmica od krucijalnog značaja, tako da ćemo sigurno dati maksimum da izborimo opstanak u ligi“, istakao je trener tima iz Bijeljine Velibor Đurić. 

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BIH – 23. KOLO

Subota

19.00 (1.20) Zrinjski (5.80) Radnik (13.0)

Nedelja

13.00 (1.47) Sarajevo (3.70) Posušje (7.50)

15.00 (1.45) Tuzla siti (3.90) Rudar (7.50)

17.00 (1.20) Borac (5.70) Leotar (14.0)

19.00 (2.20) Željezničar (3.05) Velež (3.35)

Ponedeljak

18.00 (1.70) Široki Brijeg (3.30) Sloboda (5.30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radnik BijeljinaZrinjskiBiH 1ex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara