Slavlje Osmana Bukarija nakon gola protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu (Rueters)
Slavlje Osmana Bukarija nakon gola protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu (Rueters)

Zvanično: Ado i Bukari na spisku Gane, Ovusu izvisio za poziv

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 17:00

Dva fudbalera iz Mozzart Bet Superlige pozvana za utakmice kvalifikacija Afričkog kupa nacija protiv Angole

Selektor reprezentacije Gane Kris Hjuton objavio je spisak od 25 fudbalera na koje računa za predstojeća dva susreta protiv Angole u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, kao što je Mozzart sport ranije najavio, na njemu su se našla dvojica fudbalera iz Mozzart Bet Superlige Srbije - Edmund Ado iz subotičkog Spartaka i krilo Crvene zezde Osman Bukari.

Kontinuitet igara u Spartaku pomogao je Adu da se vrati u reprezentaciju za koju je poslednji nastup upisao sredinom prošle godine u prijateljskom duelu protiv Čilea. Sa druge strane, poziv za Bukarija bio je očekivan budući da je 24-godišnjak igrao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je čak i bio strelac protiv Portugalije u porazu 3:2.

Izabrane vesti

Ponovno oblačenje dresa sa državnim grbom nesumnjivo će pomoći Adu da pokupi još samopouzradanja i iskustva, budući da će u veznom redu moći da uči od Arsenalovog Tomasa Partija. Od zvučnijih imena na spisku se još nalaze Ajaksov Mohamed Kudus, braća Andre i Džordan Aju, Tarik Lampti, Injaki Vilijams...

Pozivu se nadao, ali ga nije dobio krilini fudbaler Čukaričkog Samjuel Ovusu, a među odabranima se našao i Patrik Kpozo, defanzivac Šerifa iz Tiraspolja koji je u dvomeču Lige konferencije protiv Partizana odigrao svih 180 minuta.

Gana je u prvom kolu grupne faze kvalifikacija lako savladala Madagaskar uz pogotke Kudusa, Bukarija i Feliksa Afene Đana, dok je u narednoj rundi remizirala sa Centralnoafričkom republikom. Sada je očekuju dva okršaja sa Angolom koja takođe ima četiri boda posle prve dve utakmice. Prvi duel u Gani, na stadionu Baba Jara u Kumasiju na programu je 23. marta, a četiri dana kasnije ove selekcije odigraće duel 4. kola u prestonici Angole Luandi.

KOMPLETAN SPISAK GANE

Golmani: Lorens Ati Zigi (Sent Galen), Abdul Manaf Nurudin (Eupen), Džozef Volakot (Čarlton Atletik)

Odbrana: Tarik Lampti (Brajton), Denis Odoi (Klub Briž), Gideon Mensah (Okser), Patrik Kpoo (Šerif Tiraspolj), Danijel Amarti (Lester Siti), Džozef Aido (Selta Vigo), Mohamed Salisu (Sautempton), Aleksander Điku (Strazbur)

Sredina: Tomas Parti (Arsenal), Mažid Ašimeru (Anderleht), Abdul Salis Samed (Lans), Edmund Ado (Spartak Subotica)

Napad: Džordan Aju (Kristal Palas), Osman Bukari (Crvena zvezda), Džozef Paitsil (Genk), Kamaldin Sulemana (Sautempton), Ransford Jeboa Konigsdurfer (Hamburger SV), Mohamed Kudus (Ajaks), Andre Aju (Notingem Forest), Kamal Sova (Klub Briž), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bornmut).



tagovi

reprezentacija GaneOsman BukariEdmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara