Leon Bejli (©Reuters)
Leon Bejli (©Reuters)

Zvanično: Aston Vila lansirala treći najskuplji transfer u istoriji kluba - Leona Bejlija

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 11:12

Novi kapitalac na Vila Parku

Prelazak Džeka Griliša u Mančester Siti još nije ozvaničen, ali može slobodno da se kaže da je Aston Vila već skrckala više od polovine novca koji bi trebalo da sleduje od najskupljeg posla u istoriji ostrvskog fudbala.

Posle novog klupskog rekordera Emilijana Buendije, rešeno je pitanje i drugog napadačkog krila pošto je zvanično lansirano treće najskuplje pojačanje u istoriji Aston Vile - Leon Bejli - obeštećenje iznosti 32.000.000, a uz bonuse može da naraste i na 35.000.000 čime bi Jamajčanin preskočio Olija Votkinsa i postao druga najskuplja akvizicija u istoriji Vile.

Izabrane vesti

Subota, 18.15: (2,00) Mančester Siti (3,45) Lester (3,80)

Reprezentativca Jamajke mesecima unazad skautiralo je nekoliko klubova iz Premijer lige, da bi na kraju završio u Aston Vili gde je prošao lekarske preglede još u nedelju. Na ozvaničenje transfera se čekalo do danas zbog obaveza koje je sa svojom selekcijom imao na Gold kupu. U međuvremenu su dogovoreni još preostali, sitni detalji transfera, ali može se reći da je Vila odradila sjajan posao u dosadašnjem prelaznom roku.

Bejli iza sebe ima tri i po godine u Bajeru iz Leverkuzena gde je upisao 39 golova i 22 asistencije. Takođe ima iskustvo igranja Lige šampiona i Lige Evrope, što će i te kako biti važno Lavovima u pokušaju da se ostvari proboj u gornji dom Premijer lige.

“Aston Vila je veliki klub s bogatom istorijom. Verujem da sam napravio pravi sledeći korak u karijeri, jako sam uzbuđen što ću igrati za Vilu u budućnosti. Odlično sam se proveo u Nemačkoj, sada je vreme da se pokažem u Aston Vili i Premijer ligi“, kaže Bejli.

Sada je sve spremno za megatransfer kapitena Vile u Siti. On bi, prema najnovijim najavama sa Ostrva, trebalo da se dogodi danas i biće to najskuplji transfer u istoriji Velike Britanije – 120.000.000 evra! Pokušala je Vila da zadrži svog kapitena jer mu je nudila platu od preko 220.000 evra sedmično, samo što je ubrzo postalo jasno da on želi titule i trofeje, Ligu šampiona i viši nivo fudbala, a to Vila sada ne može da mu pruži. Zbog toga su se u klubu okrenuli jačanju svih redova.

Ovo je tek drugi transfer u nizu koji bi mogao da dovede još atraktivnih imena na Vila Park. Naime, Džejms Vord Prauz, Tod Kantvel i Tami Abraham su svi najozbiljnije mete trenera Dina Smita za ovo leto.


tagovi

Leon Bejliletnji prelazni rok 2021Bajer LeverkuzenAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara