Stefan Savić (©Reuters)
Stefan Savić (©Reuters)

Zvanično: Atletiko čuva Simeoneovog vojnika Savića

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 21:47

Nagrada za odlične igre i ulogu u šampionskoj sezoni

Po mantri "dobre stvari ne treba menjati", tako i Atletiko Madrid posle šampionske sezone nije mnogo toga menjao ovog leta. Štaviše, klub se više posvetio tome da zadrži one koji su doneli novu titulu prvaka Španije, a jedan od njih je - Stefan Savić.

Nedelja, 17.30: (3,90) Selta (3,40) Atletiko Madrid (2,00)

Izabrane vesti

Crnogorski štoper dobio je nagradu za odlične partije i ulozi koju je imao u vođenju madridskog kluba do trona, pa je potpisao ugovor do juna 2024. godine. To je zapravo produžetak na još jednu sezonu, s obzirom da mu je dosadašnji sporazum s klubom bio validan do leta 2023. Finansijski detalji nisu poznati, ali mu je dosad osnovna plata bila oko 4.000.000 evra.

Jasno je da će Savić biti jedan od nosilaca Atletikove odbrane, ali njegov rast u poslednjih godinu dana naterao je sportskog direktora Andreu Bertu da ipak produži ugovor za još godinu dana. Ako bude ostao do kraja, Savić će igrač Rohiblankosa biti punih devet godina.

On je u Atletiko stigao leta 2015. godine iz Fjorentine za 12.000.000 evra i ugovor Marija Suareza i dosad se pokazao kao jedna od najboljih investiticija kluba. U svlačionici je jako poštovan i uticajan, pa ga tako mnogi smatraju kapitenom bez trake oko ruke. Sa Rohiblankosima je pored Primere osvojio još Ligu Evrope i kontinentalni Superkup 2018. godine, a bio je i vicešampion Evrope 2016.

Atletiko odbranu titule započinje već u nedelju gostovanjem Selti u Vigu.



tagovi

Stefan Savićletnji prelazni rok 2021Atletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara