Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zvanično: Danijel Staridž nastavlja karijeru u Australiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 05:23

Pert Glori ga je predstavio kao akviziju

Pert je novi klub Danijela Staridža.

Bivši fudbaler Liverpula stigao je u Australiju za sezonu 2021/2022, a tom prilikom istakao je da je to za njega "fantastična šansa da proba novi izazov".

Izabrane vesti

Staridž je dvostruki osvajač Lige šampiona, bivši engleski reprezentativac, stigao je u Pert kao slobodan igrač, a prošli sezonu proveo je u Turskoj, u ekipi Trabzona i postigao je sedam golova na 16 utakmica.

Nada se Englez uspešnim partijama u dresu Perta.

"Kada se šansa pojavila, osetio sam da je to prava stvar, da iskoristim svoj talenat na mestu gde mogu da uživam u svom fudbalu u kompetitivnoj ligi. Trudiću se da pomognem timu koliko mogu. Daću sve od sebe, radiću jako", rekao je Staridž.

Staridž je od 2006. do 2009. godine nastupao za Mančester Siti, potom je sa Čelsijem postao prvak Evrope, a zatim prešao uz dosta prašine u Liverpul. Igrao je kasnije u VBA na pozajmici, zatim u Trabzonu, a sada je vreme da se oproba u Australiji.

Prvi trener Ričard Garsija nada se da će Staridž pokazati na terenu znanje i iskustvo, te da se neće sve završiti na imenu i prezimenu.

"Danijel kvalitet priča sam za sebe. Fantastično je da igrač takvog kalibra dođe u naš klub. Danijel je ne samo jedno od najvećih pojačanja u istoriji našeg kluba, već generalno u istoriji australijskog šampionata", rekao je Garsija.

Staridž ima 32 godine, polako privodi kraju karijeru i očigledno mu je ponuda iz Australije legla u novčanom smislu, a Pertu će ova saradnja biti važna i iz komercijalnih razloga.



tagovi

Danijel Staridžmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara