Foto: twitter.com/RBLeipzig_EN
Foto: twitter.com/RBLeipzig_EN

Zvanično: Drugi strelac Bundeslige Frankfurt zamenio Lajpcigom

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 19:27

Andre Silva predstavljen kao novo pojačanje Bikova

Sada je i zvanično: Andre Silva je novo pojačanje Red Bul Lajpciga. Klub iz Saksonije je za usluge portugalskog reprezentativca izdvojio 23.000.000 evra, a bivši fudbaler Porta i Milana je parafirao saradnju sa Bikovima do leta 2026. godine.

Pisalo se o interesovanju Mančester Sitija i madridskog Reala za njegove usluge, ali je Lajpcig bio brži i konkretniji. Tim iz Frankfurta bi na ime bonusa mogao da zaradi još 12.000.000 evra. Nemački Bild je obelodanio da će u novom klubu zarađivati 4.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Debitovao je u dresu Porta 2016. godine i već u prvoj sezoni postigao 21 pogodak na 44 takmičarska nastupa. Usledio je transfer u redove Milana, težak 38.000.000 evra. Nije se snašao na San Siru, pa je ubrzo prosleđen na pozajmicu u Sevilju, gde je na 40 nastupa postigao 11 pogodaka. Nije igrama na Sančes Pishuanu ubedio Rosonera da mu daju novu šansu, pa je u poslednjim trenucima letnjeg prelaznog roka 2019. godine prosleđen u Ajtraht u zamenu za Anta Rebića. U Bundesligi je oživeo karijeru, za dve sezone postigao 40 pogodaka i minule bio drugi strelac takmičenja iza Roberta Levandovskog sa 28.

U dresu portugalske reprezentacije je 25-godišnji napadač upisao 42 nastupa i postigao 16 pogodaka. Po ispadanju sa Evropskog prvenstva (u osmini finala od Belgije) napravio je novu promenu u klupskoj karijeri, pa će od naredne sezone braniti boje RB Lajpciga.

Nemački klub je izborio i plasman u Ligu šampiona, ali je još pre kraja minule takmičarske godine ostao bez trenera Julijana Nagelsmana, koji se preselio u Bajern. Zamenio ga je američki stručnjak Džesi Marš, koji se dokazao na klupi Salcburga.

Lajpcig je tako angažovao i drugo pojačanje za napad ovog leta, kako je pre Silvinog obezbeđen i potpis talentovanog Brajana Brobija, koji je na Red Bul Arenu stigao iz Ajaksa kao slobodan igrač.



tagovi

Andre SilvaRB LajpcigAjntraht Frankfurtletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara