Al Kelaifi i Mbape (@Reuters)
Al Kelaifi i Mbape (@Reuters)

ZVANIČNO: Kilijan Mbape u Parizu do 2025!

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 20:56

Kraj sage...

Očekivali smo ozvaničenje nakon večerašnje utakmice Pari Sen Žermena, poslednje u sezoni, međutim dogodilo se neposredno pred utakmicu: Kilijan Mbape ostaje u Parizu do 2025. godine!

Otako su preuzeli vlasništvo nad Parizom ovo je verovatno najveći trijumf prebogatih investitora iz Katara. U redu, osvojeno je nekoliko titula, domaćih kupova, imali su finale Lige šampiona i izjednačili se po broju nacionalnih šampionata sa Sent Etjenom, ali ostanak buduće najveće zvezde svetskog fudbala dostignuće je vredno svake pažnje i najverovatnije nagoveštaj da je PSŽ napravio krucijalni korak ka statusu za kojim toliko čezne - statusu velikog kluba. Kluba koji će ubuduće moći ravnopravno da se nosi sa Realom, Barselonom, Bajernom i ostalim velikanima ne samo na terenu, nego i van njega.

Izabrane vesti

Uostalom, ova pobeda u trci sa najvećim klubom na svetu za potpis Mbapea najbolje svedoči o tome.

“Zaista sam srećan što nastavljam avanturu u Pari Sen Žermenu. Ostati u Parizu, u mom gradu… Nadam se da ću nastaviti da radim ono što volim sa svima vama i da ćemo osvajati titule zajedno! Hvala vam puno. Ovo je moj dom, moj grad, kako sam uvek govorio. Nastavljam sa Pari Sen Žermenom, da zajedno osvajamo titule“, kazao je Mbape neposredno nakon što je stavio paraf na novi trogodišnji ugovor.

Nema kraja sreći ni za vodećeg čoveka kluba Nasera Al Kelaifija:

“Ponosan sam što vam donosim ovu prelepu vest: Kilijan Mbape je potpisao ugovor do juna 2025. godine sa Pari Sen Žermenom“.

Podsetimo, spekuliše se da je Mbape samo za potpis novog ugovora unkasirao 180.000.000 evra, odnosno da će na godišnjem nivou zarađivati 50.000.000 evra neto!

Zanimljivo, neposredno pre nego što će Pari Sen Žermen objaviti da je nastavio saradnju sa mladim napadačem oglasilo se rukovodstvo španske La lige saopštenjem u kojem se kaže da će podiću niz tužbi protiv Svetaca.

"Ovo je skandal, prijavićemo PSŽ Uefi, francuskim vlastima i Evropskoj uniji", stoji izmeđeu ostalog u saopštenju La lige.

Nagoveštaj svega dao je ranije danas prvi čovek tog takmičenja Havijer Tebas:

“Ovo što PSŽ radi sa obnovom Mbapeovog ugovora – a znamo svi kako i odakle stiže taj novac – nakon gubitaka od 700.000.000 evra i platnog spiska od 600.000.000 evra, uvreda je za fudbal! Naser Al Kelaifi je podjednako opasan za fudbal kao projekat Superlige”.

Naravno, teško da će ove optužbe poremetiti slavlje navijača Pariza koje će večeras uslediti, ali da će već od jutra biti puno priče na ovu tema - nema sumnje.

Moraće mnogo toga da objasne na Parku prinčeva, pre svega što se tiče finansijskog fer-pleja, odnosno poštovanja regulativa koje su uvedena kao zamena za FFP.


tagovi

Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara