Džesi Lingard (©Nottingham Forest F.C.)
Džesi Lingard (©Nottingham Forest F.C.)

Zvanično: Lingard među najplaćenijim fudbalerima Premijer lige

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.07.22. | 20:58

Reprezentativac Engleske novi je napadač Notingem Foresta

Dvostruki uzastopni šampion Evrope (1979. i 1980. godine) čak 23 godine čekao je na povratak u najjači rang engleskog fudbala. Kada se to konačno dogodilo, u Notingem Forestu rešili su da bude u velikom stilu.

Grčki biznismen i vlasnik Olimpijakosa, Evangelos Marinakis, odrešio je kesu i već potrošio preko 80.000.000 evra. A, ovog četvrtka stiglo je i, zasad, najzvučnije - Džesi Lingard.

Izabrane vesti

Reprezentativac Engleske angažovan je kao slobodan igrač po isteku ugovora u Mančester junajtedu, Potpisao je na godinu dana, ali za fantastičnu platu od blizu 7.000.000 evra neto po sezoni, kojom će postati jedan od najplaćenijih fudbalera Premijer lige. Ispred njega su Mohamed Salah i Virdžil van Dajk iz Liverpula, Rahim Sterling, Kalidu Kulibali, Ngolo Kante i Timo Verner iz Čelsija, Kevin de Brujne, Erling Haland, Džek Griliš, Džon Stons i Rodri iz Mančester sitija...

Takvim uslovima nije mogao da parira Vest Hem, koji je dugo bio u trci, a interesovao se i Everton. Imao je 29-godišnji napadač i ponude iz Azije i SAD, ali je izabrao poziv Stiva Kupera, mladog trenera koji gaji ofanzivan stil igre. Veliko iskustvo ima Lingard iza sebe, videćemo kako će se uklopiti u novu sredinu i nositi s velikim očekivanjima od njega.


tagovi

Notingem ForestLetnji prelazni rok 2022Džesi Lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara