(©IFK Gothenburg)
(©IFK Gothenburg)

Zvanično: Marek Hamšik pojačao Geteborg

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 20:19

Plavo-beli dobili veliko pojačanje u pohodu na šampionsku krunu u Švedskoj

Slovački reprezentativac Marek Hamšik potpisao je ugovor sa švedskim Geteborgom do 30. avgusta 2021. godine i tako još jednom sve iznenadio izborom kluba.

Slavni Slovak godinama je bio zaštitni znak Napolija, a u Geteborg je došao kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor sa kineskim Dalijanom. Slovak nije u cvetu maldosti, gazi 33. godinu, a igranje u Geteborgu će mu poslužiti kako bi spreman dočekao predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Od trenutka kada je raskinuo ugovor sa kineskim klubom, spominjao se povratak u Napulj, gde je proveo 12 godina, ali i u Slovan iz Bratislave u kojem je ponikao. Ipak, Marek Hamšik se opredelio za Geteborg, koji je krenuo u lov na Markusa Berga i Oskara Venta.

Hamšiku bi igranje u Geteborgu trebalo da posluži kao odskočna daska za novi unosan ugovor u Evropi. Svestan je Slovak da mu je Švedska usputna stanica, ali ističe da će dok je u klubu dati sve od sebe.

“Veoma sam srećan što sam ovde i pozitivno sam iznenađen sjajnim mogućnostima za treninge koji ovde postoje. Radujem se susretu sa saigračima i treninzima sa njima. Kao što svi znaju, ovde sam na kratkoročom ugovor, ali daću sve od sebe da pomognem timu da ostvari uspešne rezultate. Dajem celog sebe i svoju dušu za ovaj klub”, rekao je Marek Hamšik.

Najvatrenije pristalice Geteborga priredile su Slovaku toplu dobrodošlicu.




tagovi

Marek HamšikFK Geteborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara