(©Real Sociedad twitter)
(©Real Sociedad twitter)

Zvanično: Monreal u Sosijedadu do penzije

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 17:36

Dugogodišnji levi bek Arsenala planira da završi karijeru na Anoeti

Vratio se Načo Monreal u domovinu na leto 2019. godine, usidrio se u San Sebastijanu, nedaleko od kuće, a tokom nekoliko prethodnih meseci na Anoeti su se vodili intenzivni pregovori oko produženja ugovora. Želja Nača Monreala bila je da dobije novi dvogodišnji ugovor sa Real Sosijedadom i kaže zbogom fudbalu u Baskiji.

Napravljen je kompromis. Iskusni levi bek i Real Sosijedad postigli su sporazum o produženju ugovora do 2022. godine sa opcijom da se saradnja nastavi do 2023. godine. Načo Monreal je i u 35. godini jedan od najvažnijih igrača tima sa Anoete, a paraf na ugovor stavio je samo nekoliko dana uoči finala Kupa kralja. Potrudili su se čelni ljudi Real Sosijedada da u klubu uoči finala sa Atletik Bilbaom vlada fantastična atmosfera.

Izabrane vesti

Kup kralja, finale: (2.90) Atletik Bilbao (3.00) Real Sosijedad (2.65)

Načo Monreal standardan je kraj leve aut linije od dolaska iz Arsenala. Za Real Sosijedad odigrao je 58 utakmica, od toga 53 kao starter i postigao četiri gola. Kod Imanola Alguasila nezamenljiv je kada ga ne muče povrede, a to je, nažalost, bio slučaj prethodnih sedmica. Primoran je strateg Sosijedada da dozira minutažu Monrealu ove sezone. Iskusni levi bek preskakao je neke utakmice u Primeri da bi bio odmoran za Ligu Evrope, u kojoj je nastupio na sedam od osam mečeva. I pored toga što je Monreal bio van stroja za poslednja tri meča, sakupio je 16 nastupa u domaćem prvenstvu, a iz povrede se vraća u pravom trenutku.

Real Sosijedad će samo četiri dana posle finala Kupa Kralja ponovo igrati sa Atletik Bilbaom. Baskijski derbi na Anoeti, a zatim i gostovanje Valensiji, mogli bi se ispostaviti kao presudni za Sosijedadove evropske ambicije. Tim iz San Sebastijana vodiće sa Real Betisom i Viljarealom bitku za izlazak na evropsku pozornicu naredne sezone. Odbrana Sosijedada spada među najbolje u prvenstvu, ali se nije proslavila bez Monreala. U odsustvu igrača poniklog u Osasuni, Real Sosijedad je doživeo dva poraza, a odbrana je kapitulirala sedam puta. Naročito bolan bio je onaj od Barselone (6:1) pred odlazak na reprezentativnu pauzu.



tagovi

Naćo MonrealReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara