Lorenco Luča (©Ajax.nl)
Lorenco Luča (©Ajax.nl)

Zvanično: Napadač Pize je prvi Italijan u Ajaksovoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 21:44

Pozajmica, uz opciju kupovine

Istoriju danas piše Ajaks koji je zvanično obelodanio transfer prvog italijanskog fudbalera u klupskoj istoriji! Mnogi su došli i prošli kroz svlačionicu amsterdamskog velikana, ali nikada dosad nije paraf na ugovor stavio jedan fudbaler sa Čizme. To se od ovog četvrtka promenilo, pošto je u redove holandskog šampiona stigao napadač Pize Lorenco Luka.

Nije baš ime koje para uši šire fudbalske javnosti kada se prvi put izgovori, ali kada ga je Ajaks potpisao onda to i te kako ima određenu težinu. Mladi reprezentativac Italije i član drugoligaša iz Toskane stigao je na jednogodišnju pozajmicu sa etiketom talentovanog napadača. Kopljanici će za njegovo jednogodišnje kaljenje platiti tačno milion evra, što suštinski nije ništa za klub koji je samo od prodaja ovog leta zaradio više od 110.000.000 evra - nije mnogo čak i da nije -, a eventualna korist mogla bi da bude višestruka.

Izabrane vesti

Subota, 16.30: (10,5) Fortuna (7,00) Ajaks (1,23)

Ajaks je sa Pizom dogovorio i opciju kupovine u visini od 10.000.000 evra narednog leta. Luka je prošlog leta stigao u Pizu iz Palerma za nešto više od dva miliona evra i u prvoj sezoni imao je učinak od šest golova i četiri asistencije što je očigledno bilo dovoljno da napravi transfer karijere. Pa makar i na godinu dana. Interesantno, svih svojih šest pogodaka skupio je u prvih sedam utakmica za Pizu, kada je pokazao snagu i snalažljivost u kaznenom prostoru. Kasnije je fizički pao, a imao je i problema sa disciplinom. Inače, jedan od najboljih drugova mu je Mojze Ken.

Luka je proteklih dana bio viđen kao pojačanje Bolonje, ali kada je Ajaks umešao prste sve se okrenulo u smeru selidbe u Holandiju. Svakako, za 21-godišnjeg centarfora biće ovo iskustvo života, čak i da se ne izbori za trajni ostanak.



tagovi

PizaAjaksLorenco LučaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara