Luka Valdšmit (Foto: twitter.com/VfL_Wolfsburg)
Luka Valdšmit (Foto: twitter.com/VfL_Wolfsburg)

Zvanično: Orao postao Vuk, nemački reprezentativac kod Van Bomela za 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 16:51

Luka Valdšmit je novo pojačanje Volfsburga

Avantura u Portugaliji nije bila preterano uspešna, pa se posle samo godinu dana Luka Valdšmit vratio kući. Bivši napadač Frajburga novo je pojačanje Volfsburga, koji je za njegove usluge platio upravi Benfike 12.000.000 evra. Tri miliona manje nego što su Orlovi svojevremeno izdvojili.

Valdšmit je karijeru počeo u Frankfurtu, a pažnju na sebe skrenuo je u dresu Frajburga, pa ga je Benfika tokom leta velikih kupovina preselila u svoje redove. Od 105.000.000 evra koliko je uprava kluba sa Luža izdvojila po povratku Žorža Žesusa na klupu, 15.000.000 je otišlo na nemačkog reprezentativca.

Izabrane vesti

Odigrao je 39 utakmica i postigao 10 golova u sezoni koju bi klub što pre da zaboravi. Tako su ovog leta usledila brojne prodaje u Lisabonu, a sa Valdšmitovim transferom zarada je došla do 47.000.000 evra.

Nemački reprezentaivac je potpisao ugovor do 2025. godine i istakao da je prelazak na Folksvagen Arenu pravi potez.

"Jako sam srećan što sam se vratio u Bundesligu. To sam zaista želeo. Na samom startu pregovora sam stekao utisak da je Volfsburg prava sredina za mene. Ubeđen sam da će se put kojim je klub krenuo, filozofija i ambicije, ubrzo poklopiti sa mojim idejama", izjavio je Valdšmit po potisivanju saradnje. Iza sebe ima i sedam nastupa u reprezentaciji Nemačke, uz dva postignuta pogotka.

Volfsburg je sjajno počeo sezonu, pod vođstvom Marka van Bomela je na startu prvenstva nadigrao Bohum (1:0) i Hertu (2:1). Stiče se utisak da bi ovo mogla da bude TA sezona za Vukove, koji godinama pokušavaju da uhvate priključan sa najboljim timovima u ligi.

Ovog leta je u klub stiglo nekoliko interesantnih pojačanja, mladi štoper Sebastijan Bornau je plaćen Kelnu 13.500.000 evra, pa je sada Valdšmit postao drugo najveće pojačanje Vukova tokom tekućeg prelaznog roka. Mladi Aster Vranks je plaćen Mehelenu 8.000.000 evra, koliko je izdvojeno i za talentovanog Lukasa Nmešu - stigao iz Mančester Sitija u društvu svog mlađeg brata Feliksa. Vratio je Volfsburg još jednog igrača u Bundesligu - Maksimilijan Filip je doveden iz moskovskog Dinama za 7.500.000 evra. Sve skupa, potrošeno je 49.000.000 evra, a prodat je samo Feliks Klaus (Dizeldorf) i to za "svega" 1.100.000 evra. Dakle, uprava je ozbiljno stala iza holandskog stručnjaka.



tagovi

Luka Valdšmitletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara