Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Zvanično: Ozil pogazio reč i promenio adresu u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 16:43

Bivši reprezentativac Nemačke prešao iz Fenerbahčea u Bašakšehir

"Klub u kojem ću završiti karijeru je Fenerbahče. Tokom trajanja ugovora, jedini cilj mi je da oznojim dres ovog kluba. Moja odluka je veoma jasna i konačna", rekao je Mesut Ozil krajem maja tekuće godine. Danas je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Bašakšehira.

Kao slobodan igrač stigao je u Fener pre godinu i po dana, potpisao ugovor na tri i po sezone i ostvario veliku želju. Dočekan je uz ogromnu euforiju i veliku pažnju javnosti, međutim vrlo brzo iskusni fudbaler našao se u podređenom položaju. Novi trener turskog kluba Žorž Žesus je javno izjavio da na njega ne računa i postalo je izvesno da će napustiti klub. Malo ko je u startu mogao da pretpostavi da će samo promeniti adresu u Istanbulu.

Izabrane vesti

Oglasio se Bašakšehir na društvenim mrežama pomalo zagonetnom objavom, ali iako nema Ozilove slike u narandžastom dresu, jasno je da je reč o njegovom prelasku u klub. Tagovan je u objavi na Tviteru, pa je samo pitanje vremena kada će se javnosti predstaviti u novoj opremi.

Već u sezoni za nama je bivši vezista Real Madrida i Arsenala počeo da gubi minute u ekipi Ismaela Kartala. Imao je i zdravstvenih problema, povređivao se i na kraju sakupio 22 nastupa u Superligi, još četiri u Ligi Evrope (zaključno sa kvalifikacijama). Postigao je devet golova i upisao dve asistencije, što i nije tako loš učinak za 1.521 minut proveden na terenu.

Ipak, iskusni Portugalac je po dolasku u Istanbul bio jasan - ne računa na Ozila i Ozana Tufana. Turski reprezentativac je završio u Halu za 3.000.000 evra, dok se Mesut preselio u komšiluk.

Bašakšehir je već napravio velike promene ovog leta. Kao slobodne igrače angažovao je Lukasa Bilju iz Karagumruka, Patrika Šiša iz Zaglebja i Alpera Karamana iz Erokspora. Platio je 1.500.000 evra Dižonu za levo krilo Munira Šuiara, 500.000 više za Amheda Tubu iz Valvajka, koliko je izdvojio i za defenzivca Milana Lea Duartea. Sada će im se priključiti i Ozil.



tagovi

Mesut OzilLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara