Zvanično: Partizan prodao Milovanovića u Almeriju, stiglo i čudo iz Brazila

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 20:22

Srpski napadač kod Umara Sadika

Transfer mladog srpskog napadača Marka Milovanovića u Španiju večeras je i zvanično potvrđen.

Almerija je objavila da je kupila Milovanovića, a Partizan se putem saopštenja zahvalio španskom klubu i srpskom napadaču.

Izabrane vesti

„Fudbalski klub Partizan zvanično obaveštava javnost da je danas, između našeg kluba i UD Almeria, zaključen Ugovor o transferu igrača Marka Milovanovića.

Koristimo priliku da se zahvalimo rukovodstvu UD Almerija, te da istaknemo da je ovaj transfer još jedan dokaz izuzetno uspešne saradnje dva kluba, a da će nakon transfera Umara Sadika, zahvaljujući čijim nastupima i golovima je Almerija postigla istorijske uspehe i rezultate, još jedan igrač našeg kluba nastaviti karijeru i doprinositi uspesima kluba koji je član najvišeg ranga španskog fudbala.

FK Partizan želi mnogo sreće i uspeha Marku Milovanoviću i UD Almerija u nastupajućim sezonama“, poručili su iz Humske.

Milovanović je sa Almerijom potpisao ugovor na čak šest godina što dovoljno govori o veri španskog kluba u njega. Partizanu će pripasti 3.500.000 evra na ime obeštećenja, eventualnih 1.500.000 evra kroz bonuse i 10 odsto od naredne prodaje.

Milovanović je krenuo stopama Umara Sadika koji je pre dve godine dres Partizana zamenio Almerijinim i u španskom klubu ostavio sjajan utisak. Bio je najzaslužniji prošle sezone za povrataka Rohiblankosa u Primeru, a ovog leta bi u rekordnom transferu mogao da napusti klub jer se za njega interesuju jači klubovi.

Ipak, u Almeriji ne očekuju od Milovanovića da odmah zameni Sadika i palniraju da ga postepeno uvode u tim i novi fudbalski ambijent. Tek mu je 18 godina i očekuje se da postepeno napreduje i bude isplativa investicija poput Nigerijca. Milovanović je za prvi tim Partizana debitovao pre dve godine, a u prošloj sezoni je na 14 mečeva upisao po gol i asistenciju pošto je uglavnom u igru ulazio sa klupe.

Pored Milovanovića, u Almeriju je danas stigao i talenat iz brazilskog fudbala – 18-godišnji štoper Kajki. Njegov klub Santos je danas prihvatio Almerijinu ponudu tešku 7.000.000 evra za 70 odsto prava na ugovor. Brazilskom klubu ide i 20 odsto od naredne prodaje. Prava preče kupovine na njega je imala Barselona ali se nije oglasila da izjednači Almerijinu ponudu.

Podsetimo da je Almerija ovog leta otkupila i srpskog štopera Srđana Babića od Crvene zvezde za 1.100.000 evra, iz Sevilje je za 3.500.000 evra dovela 23-godinjeg desnog beka Alehandra Posa, a iz Vitorije Gimaraeš vezistu Guja Gedeša za 3.000.000 evra.

Milovanović je u Almeriju stigao sinoć, jutros prošao lekarske preglede i potpisao ugovor, a več večeras odradio prvi trening u novom klubu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Marko Milovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara