Predstavljanje novog trenera Galtijea (©Reuters)
Predstavljanje novog trenera Galtijea (©Reuters)

Zvanično: PSŽ dao 18.000.000 evra da se reši starog i dovede novog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 13:08

Maurisio Poketino više nije šef stručnog štaba Parižana

Sada je zvanično - Maurisio Poketino više nije trener Pari Sen Žermena.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će rastanak biti ozvaničen i to je učinjeno skoro mesec i po dana pošto je sezona završena. Sve je bilo uslovljeno nalaženjem Poketinovog naslednika. Dugo je šampion Francuske obletao oko Zinedina Zidana, ali nije uspeo da ga ubedi da odustane od potere za selektorskom klupom, zbog čega je izbor pao na Kristofa Galtijea. Tek kada je PSŽ "slomio" Nicu da pusti Galtijea, otpočeli su pregovori oko sporazumnog raskida sa Argentincem, odnosno najviše oko njegove kompenzacije. Tako su Sveci došli u situaciju da plate 18.000.000 evra za novog i da se rastanu sa starim trenerom. Nica je prema nekim informacijama dobila 8.000.000 evra za Galtijeovu slobodu, dok je Poketino navodno pristao da drastično smanji zahteve, s obzirom na to da se prvobitno pominjala suma između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

31. jul, 20.00: (1,42) PSŽ (4,60) Nant (7,50)

Poketinov boravak na Parku prinčeva potrajao je celih 18 meseci i mediji u Francuskoj pišu da je saradnja od početka bila osuđena na propast. Nedugo pošto je nekadašnji fudbaler potpisao za pariski klub počele su da kruže priče o interesovanju Mančester junajteda i čak Real Madrida, mada su izbori oba kluba bili potpuno drugačiji. Čak se i Junajted pre okrenuo Eriku Ten Hagu pre nego ka Poketinu iako je još na kraju sezone bilo jasno da neće ostati.

Sa Poketinom otišao je i ceo stručni štab koji je doveo u januaru 2021. godine. Na klupi PSŽ osvojio je prve trofeje u trenerskoj karijeri. Superkup, Kup i titulu Lige 1. Poziciju na šampionskom tronu prošle godine izgubio je upravo od Galtijea koji je sa Lilom uzeo krunu pre nego što je otišao u Nicu.

Poketinu se najviše zamera to što nije imao uspeha u Ligi šampiona. Posle odlaska do polufinala 2021. godine, u sezoni za nama ispao je već u osmini finala od Real Madrida posle čega je izgubio kontrolu nad svlačionicom. Uprava mu je prethodno obezbedila potpise Lionela Mesija, Điđa Donarume i Ašrafa Hakimija, što opet nije bilo dovoljno da se konačno napravi iskorak.

Galtije je ubrzo predstavljen na konferenciji za novinare, a prvi trofej sa novim klubom moći će da osvoji već poslednjeg dana jula kada je na programu Superkup Francuske protiv Nanta.


tagovi

Maurisio PoketinoKristof GaltijeLetnji prelazni rok 2022Pari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara