Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zvanično: PSŽ-ov biser je prvo Rozeovo pojačanje u Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 16:37

Sumaila Kulibali potpisao petogodišnji ugovor sa Milionerima

Prethodnih dana i nedelja šuškalo se oko Vestfalena, danas su u Dortmundu i zvanično potvrdili: Sumaila Kulibali (17) biće prvo letošnje pojačanje budućeg trenera Milionera Marka Rozea.

Kulibali je do leta pod ugovorom sa Pari Sen Žermenom, ali je, poput budućeg saigrača Dan-Aksela Zagadua, umesto da nastavi karijeru na Parku Prinčeva, odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa Dortmundom, uvidevši da je Vestfalen prava sredina za njegov dalji razvoj.

Izabrane vesti

"Apsolutno sam oduševljen zbog prilike da zaigram za klub sa takvom tradicijom. Zahvalan sam Pari Sen Žermenu na svemu, ali verujem da je ovaj potez najbolji korak za mene. Imao sam ponude drugih klubova, ali kada sam završio razgovor sa upravom Dortmunda, znao sam da je ovo pravi klub za mene", rekao je Kulibali.

Inostrani mediji Kulibalija opisuju kao još jedan u nizu Pari Sen Žermenovih bisera koji su odlučili da seniorsku karijeru grade van Pariza. Mladi Francuz igra na poziciji štopera, na kojoj je Dortmund ove sezone u deficitu i čije je jačanje označeno kao prioritet za narednu takmičarsku godinu.

Kulibali je do sada bio član svih omladinskih selekcija Francuske, ali za Pari Sen Žermena još uvek nije upisao debi, iako je ove sezone trenirao sa prvim timom. U tome ga je donekle omela i povreda kolena od koje se još uvek oporavlja.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

Borusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara