Ilustracija (©Facebook/Accra Hearts of Oak)
Ilustracija (©Facebook/Accra Hearts of Oak)

Zvanično: Srpski trener na klupi drugog najtrofejnijeg tima Gane

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 14:05

Harts of Ouk je ovog četvrtka promovisao Slavka Matića u ulogu novog šefa stručnog štaba

Dugo se najavljivalo, sada je konačno i ozvaničeno – srpski fudbalski stručnjak Slavko Matić će ubuduće sedeti na klupi jednog od najuspešnijih kluvova iz Gane, Harts of Ouka. Sa 21-strukim prvakom te afričke zemlje 46-godišnji strateg je potpisao dvogodišnji ugovor.

Spekulisalo se u lokalnim medijima da predsednik upravnog odbora Harts of Ouka insistira na domaćem treneru Togbeu Afedi, ali taj klub je ovog četvrtka ozvaničio ugovor sa Matićem. Tim iz Akre je tu informaciju objavio na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku.

Izabrane vesti

Zanimljivo, među prvima mu je na toj istoj društvenoj mreži dobrodošlicu poželeo Sejram Dej, velika muzička zvezda u Gani.

Koliko god podržavao naše lokalne trenere, uvek verujem u profesionalizam stranaca. Oni svima pruže šansu da se izbore za mesto u timu. Nemaju favorite. Biće teško rukovodstvu Hartsa da sugerišu treneru koje igrače da koristi, a koje ne. Brzo bi dao otkaz ako stvari ne bi išle po planu. Veoma sam uzbuđen za novajlije u timu, jer sada će konačno da dobiju šansu da igraju. Ako smo nešto mogli da naučimo iz prethodnih utakmica je da moderan fudbal ne čini skup bivših zvezda. To je bilo iskustvo koje želimo da zaboravimo. Nadam se da će novi trener da koristi napadačke sposobnosti Korsaha, Muhamed Alhasan je počeo da pokazuje da ume sa loptom u svom posedu da probije kroz sredinu. Nadam se da će to i novi trener da vidi“, napisao je Sejram Dej.

Harts of Ouk je sezonu počeo sa domaćim trenerom Samjuelom Boadijem na klupi, ali on je smenjen posle debakla u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Kup konfederacija. Real Bamako je savladao tim iz Akre sa 3:0 i tako mu potpisao otkaz. Posle toga je, bez prvog trenera, Harts of Ouk trijumfovao sa 1:0 pred svojim navijačima i tako se časno oprostio od međunarodnog takmičenja.

Matiću predstoji borba u domaćem prvenstvu, u kojem su za sada odigrana tri kola. Harts of Ouk je preuzeo na 14. poziciji, sa samo dva osvojena poena. Bugarski mediji su pre desetak dana pisali da je Matić prihvatio ponudu iz Afrike i napustio klupu Septemvrija, na čijoj je sedeo, jer je dobio mnogo bolje finansijske uslove nego što je imao u bugarskom prvoligašu.

Postao je tako Matić treći srpski trener koji je sedeo na klupi Harts of Ouka. Do sada su tim iz Akre vodili Nebojša Vučićević, u sezoni 2011/2012, odnosno Kosta Papić u šampionatu 2020/2021. Pre Harts of Ouka i Septemvrija, Matić je trenirao Napredak, Novi Pazar, OFK Beograd, Slobodu iz Užica, Al Nodžum i Ardu iz Kardžalija. Priliku da debituje srpski stručnjak će imati u nedelju protiv Drimsa.

Pred Matićem je zadatak da u naredne dve sezone smanji zaostatak u broju titula za najtrofejnijim klubom u zemlji, Asante Kotokom. Tim iz Kumasija ima 24 trofeja, tri više od Harts of Ouka.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------


tagovi

GanaSlavko MatićHarts of Ouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara