Dijego Karlos u Aston Vili
Dijego Karlos u Aston Vili

Zvanično: Stiven Džerard ništa ne prepušta slučaju, Aston Vila ukrala Njukaslovu metu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 18:24

Dijego Karlos novi fudbaler kluba iz Birmingema

Stiven Džerard se ne šali, letnja transfer pijaca još nije počela, a Aston Vila je već završila tri odlična posla! Otkupljen je Filipe Kutinjo od Barselone za samo 20.000.000 evra, ubrzo za njim doveden je Bubakar Kamara bez obeštećenja, a sada je aktivirana transfer bomba - Dijego Karlos!

Poslednjih dana se spekulisalo, sada je realizovano! Brazilski štoper koga je Njukasl zimus želeo po svaku cenu na kraju je ipak završio u Birmingemu gde će kod Stivena Džerarda imati šansu da oseti čari Premijer lige. Momak koji se jedno vreme dovodio u vezu i sa Liverpulom prihvatio je lične uslove saradnje, prethodno su dva kluba dogovorila obeštećenje koje će biti između 30.000.000 i 32.000.000 evra. Karlos će uskoro doleteti na Ostrvo kako bi odradio potrebne lekarske preglede i potpisao dokumentaciju, a Vila je na društvenim mrežama potvrdila da je transfer ugovoren.

Izabrane vesti

Brazilski štoper bio je prisutan u praktično svim Seviljinim uspesima tokom poslednje tri godine. Odigroa je 136 utakmica i doneo trofej Lige Evrope 2020. godine pobedom nad Interom, a zatim i doneo uzastopno učešće u Ligi šampiona. Andaluzijski klub će i naredne jeseni igrati grupnu fazu elitnog takmičenja pošto je sezonu završio na četvrtoj poziciji, iza madridskog Atletika, Barselone i šampiona Reala. Sa reprezentacijom Brazila osvojio je olimpijsko zlato u Tokiju. Podsetimo, Sevilja je zimus odbila preko 40.000.000 evra od Njukasla za Karlosa.

Sezona je završena prošlog vikenda, a Stiven Džerard je već sada blizu toga da zatvori prelazni rok i ima spremljen kompletan tim za takmičarsku 2022/23! Doduše, najavljuje se već na Ostrvu da Aston Vila neće stati sa potpisima Kutinja, Kamare i Karlosa već se najavljuje mogući dolazak Džejmsa Tarkovskog i Iva Bisume! Vezista Brajtona i reprezentativac Malija nije odigrao sezonu na nivou prethodne, ali i dalje ima veliki ugled u premijerligaškim krugovima, a kako ulazi u poslednju godinu ugovora njegova cena ne bi trebalo da bude preterano visoka. Tarkovskom takođe ističe ugovor sa Barnlijem koji se seli nazad u Čempionšip, a kako se radi o jednom od cenjenijih štopera na Ostrvu i pride je domaći fudbaler Aston Vila će verovatno imati ozbiljnu konkurenciju za potpis.

Aston Vila bi sa ovim pojačanjima mogla da napadne Evropu i konačno napravi iskorak koji se godinama čeka...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Aston VilaSeviljaDijego Karlos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara