Nikolas Taljafiko (©AFP)
Nikolas Taljafiko (©AFP)

Zvanično: Taljafiko u Lionu do leta 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 13:05

Argentinac karijeru nastavlja u Francuskoj

Postigli su Ajaks i Lion dogovor oko transfera još pre par dana, čekalo se da Nikolas Taljafiko donese končanu odluku. Nije bio siugran da li je odlazak u Francusku dobar izbor, ali je na kraju prelomio. Kako je i zvanično potvrđeno, Argentinac karijeru nastavlja na Žerlanu.

On je stigao u transferu teškom 4.200.000 evra iz Amsterdama i sa novim klubom parafirao saradnju do leta 2025. godine.

Izabrane vesti

Taljafiko je u Ajaks stigao pre četiri godine iz Independijentea. Ostavio je dubok trag na Johan Krojf Areni. Iako je levi bek, umeo je da postiže i važne golove (na 169 nastupa u 16 navrata tresao protivničke mreže), bio jedan od najstandardnijih u timu Erika ten Haga koji je pre tri godine stigao do polufinala Lige šampiona izbacivši Juventus i Real Madrid.

Osvojio je tri titule u Holandiji i dva KNVB kupa. Sjajnim partijama skrenuo pažnju i nekih od najvećih evropskih klubova. Maštao je o Barseloni, često se pisalo o interesovanju iz Katalonije za njegove usluge. Nadao se i pozivu iz Premijer lige, ali kada ovog leta ništa konkretno nije stiglo - odlučio je da karijeru nastavi u Lionu.

Argentinski reprezentativac (40 nastupa) peto je pojačanje francuskog kluba ovog leta. Pre njega je Lion otkupio mladog Žoana Lepenana za 4.250.000 evra iz Kaena i kao slobodne igrače u klub vratio Aleksandrea Lakazeta, Korentana Tolisoa i iskusnog golmana Remija Riua.

Taljafiko iza sebe ima 405 takmičarskih mečeva, a pre Ajaksa i Independijentea igrao je Banfild i kratko Real Mursiju. Sa klubom iz Aveljanede osvojio je i Kopa Sudamerikanu. Bio je i deo argentinske reprezentacije koja je prošle godine osvojila Kopa Ameriku.



tagovi

Nikolas TaljafikoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara