Diogo Žota u Liverpulu (©FC Liverpool)
Diogo Žota u Liverpulu (©FC Liverpool)

Zvanično: To je osmeh čoveka koga Liverpul plaća 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 18:05

Diogo Žota zvanično na Enfildu

U petak popodne najavljeno, tačno 24 časa kasnije završeno! Ispregovarano, dogovoreno, ozvaničeno - Diogo Žota je treće pojačanje Liverpula ovog leta!

Posle Kostasa Cimikasa na startu prelaznog roka i Tijaga Alkantare, Liverpul je samo dan kasnije overio i potpis Dioga Žote u spektakularnom, ali opet iznenađujućem transferu iz Vulverhemptona. Portugalac je stigao danas na Enfild pošto su Liverpul i Vulvsi ekspresno dogovorili transfer, a sa agentom Žoržom Mendešom nešto ranije petogodišnji ugovor čiji se finansijski detalji i dalje kriju. Nije tajna ipak da će Liverpul za Žotu platiti Vulvsima 43.500.000 evra, s tim da će sa lako dostižnim bonusima posao biti vredan ukupno 50.000.000 evropskih novčanica. Zato i ne čudi što je portugalski krilni napadač nabacio osmeh od uha, do uha kada je obukao crveni dres i predstavio se javnosti kao poslednje pojačanje Liverpula... Jer, tako izgleda čovek za koga šampion Engleske plaća 50.000.000 evra!

Izabrane vesti

Diogo Žota tako postaje šesto najskuplje pojačanje u istoriji kluba, s tim što će skočiti na četvrtu poziciju jednog dana, kada se budu aktivirali svi bonusi. Tada će preskočiti Fabinja (45.000.000 evra) i Kristijana Bentekea (46.500.000 evra).

Kada se sve sabere, Liverpul je doveo tri odlična pojačanja za tek 86.000.000 evra, bez Žotinih bonusa. Svakako, Redsi su napravili tri ključna posla ovog leta, mada se i dalje čeka na štopera koji će postati dugoročni partner Virdžilu van Dajku

Liverpul će delimično umanjiti novac potrošen za Žotino dovođenje prodajom talentovanog štopera Ka Janu Huvera. Trebalo je mladi Holanđanin da bude deo istog posla, ali je ipak dogovoreno da to bude potpuno zasebna priča. Vulvsi će momka koji je odigrao samo četiri meča u prvom timu Redsa platiti između 10.000.000 i 12.000.000 evra.

Što se Žotine budućnosti tiče, on će biti konkurencija Sadiju Maneu na levom krilu, ali prvenstveno Robertu Firminu u špicu napada. Portugalac je prošle sezone prikupio čak 48 utakmica u svim takmičenjima i preko 3.000 minuta na terenu, a sve je začinio sa šesnaest pogodaka i još šest asistencija. Jirgen Klop je prvo na umu imao Ismailu Sara, ali kako je Votford tražio suviše novca, Žota je postao prvi izbor, a svi uslovi dogovoreni su u rekordnom roku. Osim toga, sa Žotom Klop je dobio više izbora u napadu, pa će tako Portugalac staviti određeni pritisak na leđa trilingu Mane - Salah - Firmino.



tagovi

Diogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara