Zvanično: Treći kapitalac Aston Vile ovog leta! Dobar posao Sevilje ili je moglo bolje?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 21:45

Jedan od najtraženijih štopera evropskog fudbala poslednjih godina pojačao ekipu Stivena Džerarda

Aston Vila se ozbiljno zaletela u ovom prelaznom roku! Iako letnja pijaca nije zvanično ni počela, klub sa Vila Parka je već završio tri kapitalna posla.

Prvo je od Barselone otkupljen Filipe Kutinjo po ceni od 20.000.000 evra što je daleko manje od onoga čemu su se nadali Katalonci kada su zimus Brazilca poslali na pozajmicu. Potom je Vila ugrabila jednog od najpoželjnijih slobodnih agenata u Evropi. Iz Marselja je bez obeštećenja stigao sjajni vezista Bubakar Kamara kojeg je tražila gomila ozbiljnih klubova.

Izabrane vesti

A večeras je Aston Vila zvanično potvrdila i kupovinu brazilskog štopera Dijega Karlosa iz Sevilje.

Reč je o jednom od najtraženijih štopera evropskog fudbala poslednjih godina. Reklo bi se kllaičan posao Monćijeve Sevilje. Čuveni Seviljin sportski direktor ga je ugrabio iz Rena pre tri godine za 15.000.000 evra i još jednom pokazao savršen fudbalski njuh da afirmiše igrača. Karlos je oduševio već u prvoj sezoni, bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige Evrope i odmah skrenuo pažnju većih klubova. U leto 2020. je Evropa brujala da Karlosa žele Real Madrid, Liverpul i Barselona.

Sa spekualcijama se nastavilo i kasnije ali je Sevilja uvek insistirala da Brazilac može da ode ako neko plati otkupnu klauzulu u visini od 75.000.000 evra. Vremenom je interes za Brazilca počeo da opada pošto je u štoperskom tandemu Sevilje zablistao i Žil Kunde. Zimus je Karlosa želeo Njukasl, pokušavao ceo prelazni rok da ga dovede, nudio i 40.000.000 evra ali Sevilja nije popustila.

Sada je klub iz Andaluzije prihvatio ponudu Aston Vile tešku oko 30.000.000 evra. Makar tako tvrde izvori sa Ostrva. Španski mediji pišu o cifri od 35.000.000 evra u koju su uključeni bonusi. Tvrde i da se Vila obavezala da će fiksni deo isplatiti odmah i da neće biti nikakavih rata što odgovara Sevilji.

Kako god, navijači Sevilje na društvenim mrežama iskazuju nezadovoljstvo jer smatraju da je klub loše odradio prodaju Brazilca i da je trebalo da prođe finansijski bolje. Možda ih je Monći malo i razmazio...

Seviljina najskuplja prodaja u istoriji je transfer Visama Ben Jedera u Monako za 40.000.000 evra. Slede transferi Klemona Lenglea (Barselona, 35.900.000), Vitola (Atletiko, 35.600.000), Danija Alvesa (Barselona, 35.500.000), Karlosa Bake (Milan 33.300.000)... Karlosova prodaja je svakako u vrhu najskupljih u istoriji kluba.

 


tagovi

Dijego KarlosLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara