Takumi Minamino (Reuters)
Takumi Minamino (Reuters)

Zvanično: U Liverpulu nije uspeo da se nametne ali je doneo duplu zaradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 17:33

Takumi Minamino potvrđen u Kneževini

Liverpulova kasa se polako puni… Danas je potvrđena i treća letnja prodaja kluba sa Enfild Rouda.

Japanski ofanzivac Takumi Minamimo je prešao u Monako u transferu teškom 15.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Minamino je došao pre dve i po godine iz Red Bul Salcburga za 8.500.000 evra posle sjajnih igrača u Ligi šampiona baš protiv Liverpula u grupnoj fazi. Ipak, nije uspeo da se nametne u žestokoj konkurenciji ofanzivne linije Jirgena Klopa pa je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Sautemptonu.

Na 55 utakmica ze Redse je dao 14 golova i zabeležio tri asistencije ali je uglavnom ulazio sa klupe ili počinjao u manje bitnim mečevima. Bilo je očigledno da mu se minutaža neće popraviti i odlučio se za transfer. Želeli su ga i Lids, Atalanta, Lion, Vulverhempton ali je ipak Monako poslao najbolju ponudu. Japanac je sa Kneževima potpisao ugovor na četiri godine. On je prvo pojačanje Monaka ovog leta.

Pre njega su Redsi prodali Marka Grujića u Porto za 9.000.000 i Sadija Manea u Bajern za 32.000.000 evra. S obzirom da su u kupovinu Darvina Nunjeza uložili 100.000.000 evra (sa bonusima), a na mlade Fabija Karvalja i Kalvina Remzija potrošili još oko desetak miliona evra, letnji bilans je i dalje u minusu ali će se brojke postepeno popravljati jer bi klub uskoro mogao da napusti i Neko Vilijams


tagovi

Takumi MinaminoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara