Filip Đuričić (@sampdoria)
Filip Đuričić (@sampdoria)

Zvanično: Đuričić se vratio na Luiđi Feraris, zarađivaće 1.600.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 19:04

Srpski reprezentativac će po drugi put nositi dres Sampdorije

Punih mesec dana vladala je neizvesnost po pitanju budućnosti Filipa Đuričića, ali je više nema. Srpski reprezentativac novi je član Sampdorije, potvrdili su sa Luiđi Ferarisa na zvaničnom klupskom sajtu.

Đuričić je u toku dana stigao u Đenovu na lekarske preglede, uspešno ih prošao, i potom stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Sampom – uz opciju produžetka na još 12 meseci – započevši tako svoj drugi mandat u dresu Dorije.

Izabrane vesti

Pomalo iznenađujuć ishod, s obzirom na to da je Đuričić prethodnih nedelja pregovarao sa drugim italijanskim klubovima. Ipak, Sampdorija je u poslednjem trenutku ušla u trku i osigurala potpis 30-godišnjeg ofanzivnog veziste, te će Filip po drugi put u karijeri obući dres kluba iz Đenove.

Uprkos tome što mu je prethodna sezona bila prošarana povredama (tek 12 nastupa u Seriji A), Đuričić je predstavama u sezonama 2019/20 (pet golova, šest asistencija) i 2020/21 (pet golova, četiri asistencije) stekao određeni ugled, te je u prethodnih mesec dana, otkako mu je istekao ugovor sa Sasuolom, uživao interesovanje brojnih klubova sa Čizme.

Na Mapei stadionu, gde je u prethodne četiri sezone oživeo karijeru, imali su nameru da ga zadrže i po isteku saradnje, Torino je na nagovor Ivana Jurića krenuo po njegov potpis i za isti navodno ponudio 1.200.00 evra po sezoni, a Salernitanu koja se razletela po tržištu je od dogovora sa ofanzivnim vezistom delilo 500.000 evra godišnjeg… Ispostavilo se na kraju da je i novac imao bitnu ulogu u donošenju odluke, s obzirom na to da bi prema informacijama pojedinih italijanskih medija Đuričić na Luiđi Ferarisu trebalo da zaradi 1.600.000 evra godišnje.

Nakon Herenvena u kojem se afirmisao, Đuričić partije iz holandskog kluba nije uspeo da ponovi ni u jednom narednom klubu, od Benfike, preko Majnca, Sautemptona i Anderlehta. Nije se ni u prvom mandatu u Sampdoriji nametnuo, teško je pored Bruna Fernandeša, Luisa Murijela i Patrika Šika stizao do startne postave, pa se posle šestomesečne pozajmice u Beneventu odlučio za prelazak u Sasuolo, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Sada povratak na dobro poznato mesto, da pokaže kako su se pre četiri godine ogrešili o njega.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Filip ĐuričićSampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara