Foto: twitter.com/NUFC
Foto: twitter.com/NUFC

Zvanično: Vilok je Njukaslov, Arsenalu nešto manje do 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 18:06

Stigla je i potvrda

Klub sa Sent Džejms Parka je predstavio prvo pojačanje za nastupajuću sezonu - mladog engleskog reprezentativca Džoa Viloka. Arsenal je posle sjajnih izdanja veziste na Sent Džejms Parku u završnici minule sezone insistirao da će Vilok 21-godišnji fudbaler dobiti priliku u ekipi Mikela Artete, ali je na kraju poklekao pred ponudom od skoro 30.000.000 evra.

Svrake su bile rešene da vrate Viloka u svoje redove, posle impresivnih partija u klubu krajem minule sezone. Stigao je u januar na pozajmicu sa severa prestonice i oduševio sve u klubu. Posebno trenera Stiva Brusa. Postigao je osam pogodaka na svega 14 nastupa, pa je iskusni stručnjak od uprave tražio samo jedno - da ga vrati. Želja mu je ispunjena, a svesni Vilokovog potencijala u Njukaslu su odlučili i da otkupe njegov ugovor.

Izabrane vesti

Već neko vreme je poznato da su dva kluba utanačila sve oko obeštećenja, Tobdžije će sa sve određenim bonusima zaraditi 29.370.000 evra. Par dana je Njukasl pokušavao da pronađe zajednički jezik i sa Vilokom, uspeli su da se dogovore oko uslova saradnje i sada je sve zvanično potvrđeno.

Vilok je u dresu Njukasla postao najmlađi igrač u istoriji Premijer lige, koji je postizao golove na sedam uzastopnih utakmica.

"Oduševljen sam što sam ovde. Uživao sam prošle sezone i jako sam srećan što sam se vratio i što ću biti igrač Njukasla. Odlazak iz Arsenala je veliki korak i želeo bih da se zahvalim svima u klubu na podršci koju sam dobijao prethodnih godina, ali ovo je pravi potez, odlazak u pravi klub i u pravo vreme", izjavio je mladi vezista

Njukasl je tako angažovao prvo pojačanje za sezonu koja danas startuje (21.00: Brentford - Arsenal), a Vilok će ponovo nositi broj 28, koji mu je stajao na dresu dok je bio na pozajmici. Svrake će tako sezonu početi sa gotovo identičnim timom iz minule, jedino su klub napustili Kristijan Atsu (Al Raed), Jošinori Muto (Visel), Endi Kerol (bez kluba) i Anri Saive (bez kluba), koji su otišli po isteku saradnje.

Arsenal je sa druge strane potrošio 84.000.000 evra na angažovanje štoper Bena Vajta (Brajton), vezistu Alberta Sambija Lokonge (Anderleht) i levog beka Nuna Tavaresa (Benfika). Sada je konačno zaradio, pa je stvorio prostor za nova pojačanja. Kako stoje stvari, prioritet će biti dolazak novog veznog igrača, a prva meta je Martin Edegard iz Real Madrida, čiji ugovor Guneri ovoga puta pokušavaju da otkupe.



tagovi

Džo VilokArsenalNjukaslletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara