Navijači Sentral Kordobe (©AFP)
Navijači Sentral Kordobe (©AFP)

Zver u gostima, "maca" na Alfredo Tereri

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.03.21. | 23:05

Sentral Kordoba pobedila sve na strani u Liga kupu, ali se kod kuće stalno sapliće. Noćašnji rival je Estudijantes iz La Plate, bodovno poravnat sa Železničarima

Početak šestog kola argentinskog Liga kupa obeležiće duel dveju ekipa sa identičnim učinkom u dosadašnjem delu takmičenja. U provinciji Santjago del Estero i istoimenom gradu na stadionu Alfredo Terera, domaći tim Sentral Kordobe ugostiće Estudijantes iz La Plate (01.30). Oba kluba u noćašnji okršaj ulaze sa deobe drugog mesta Zone A, sa 10 osvojenih bodova posle tri pobede, remija i poraza, koje su pretrpeli od istog protivnika i trenutnog lidera tabele Atletiko Kolona, koji je jedini u obe Zone sa ostvarenim maksimalnim učinkom u prvih pet odigranih susreta.

Za razliku od Estudijantesa, koji je svoj prvi poraz doživeo u prethodnom kolu, domaći sastav je sav bes Sabolera iz Santa Fea doživeo na premijeri, kada je stradao sa 3:0. Međutim, ekipi koju predvodi Gustavo Koleoni nije nestalo optimizma posle ubedljivog poraza na svom terenu. Štaviše, uspela je da veže dve pobede na izuzetno teškim gostovanjima u Tukumanu i protiv argentinskog velikana San Lorenca, koga je doslovno ponizila rezultatom 4:0 usred Ajresa.

Izabrane vesti

01.30: (3,00) Sentral Kordoba (2,95) Estudijantes (2,45)

Posle ubedljivog trijumfa nad Gavranovima iz Almagra došlo je do podele plena sa prošlogodišnjim finalistom ovog takmičenja Banfildom, a još jedno slavlje ostvareno je proteklog vikenda na gostovanju Aldosiviju, gde su crno-beli sa 2:1 bili uspešniji od Ajkula, koje od ove sezone predvodi legendarni Fernando Gago. Ono što se da zaključiti po dosadašnjim nastupima je činjenica da je Sentral Kordoba sve pobede izvojevala na strani, dok je na svom Alfredo Terera stadionu uspela da osvoji tek jedan bod.

Sam klub osnovan je još davne 1919. godine i ima pozamašnu istoriju unutar centralnih regija Argentine, ali je na veliku scenu stupio tek 1967. kada je stvaranjem dva prvenstva na godišnjem nivou, omogućeno provincijskim klubovima da se upuste u borbu za trofej fudbalskog prvaka države. U prvom nastupu kroz format Nasional 1967, Kordoba je završila na 14. mestu od 16 timova. Iako je kampanja prošla dosta loše, ipak ova godina ostaće zauvek upamćena po bobedi nad Bokom Juniors i to na Bombonjeri rezultatom 2:1.

Ni drugi put kada se su se Železničari našli u probranom društvu 1971. godine, nisu prošli baš najbolje, s tim što ovoga puta nije ostvarena neka značajnija pobeda, ali su doživeli najubedljiviji poraz zabeležen do danas, kada ih je San Lorenco "tukao" sa 7:1. Može se reći da je onaj trijumf u trećem kolu Liga kupa bio poslužen kao dugo čekana osveta.

Promociju u najjači rang argentinskog fudbala, posle gotovo pola veka, Sentral Kordoba je izborila 2019, čime je postala tek treći klub u istoriji koji je uspeo da za dve godine izbori dve promocije u viši nivo. Prethodno su to uspeli Atletiko Tukuman i Taljeres iz Kordobe.

Sa druge strane, Studenti iz La Plate su na ovaj susret doputovali posle poraza u protekloj rundi od direktnog konkurenta za vrh tabele. Ali, za razliku od minulog izdanja Liga Kupa u kom su, tada pod vođstvom Leandra Desebata, ostvarili tek jednu pobedu u 12 odigranih mečeva, po angažovanju Rikarda Zjelinskog, koji je za veoma kratko vreme bukvalno preporodio ekipu, u novoj sezoni ostvarili su tri pobede, protiv Rivera, Godoj Kruza i Arsenala, dok su sa Rasingom u okviru trećeg kola podelili plen u susretu bez postignutih golova.

Za Estudijantes je ove godine zaigrao i Dejan Veron, sin Huana Sebastijana Verona i unuk Huana Ramona Verona. Predstavnik treće generacije ove čuvene fudbalske porodice pokušaće da sa svojim klubom ponovi uspehe svojih predaka. Prethodne generacije uspele su da se upišu kao prvaci države u nekoliko navrata, kao i među šampione zelenog kontinenta osvajanjem Kopa Libertadores. Reklo bi se, nimalo lak zadatak, ali vreme je pred mlađanim Veronom, koji je tek ove godine zagazio u drugu deceniju života.

-----------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22,

a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------

U napadu popularnih Lavova iz La Plate, pored već vremešnog Urugvajca Martina Kauteručija, koji se proslavio noseći dres San Lorenca, ističe se i Leandro Dijaz, koji je već sarađivao sa sadašnjim trenerom u Atletiko Tukumanu u periodu od 2017. do 2020. godine. Dijaz je na prethodnih pet susreta postigao tri gola, od toga dva u četvrtom kolu protiv Arsenala iz Sarandija, kada je rezultat bio čak 5:0 u korist crveno-belih.

Susreti, barem oni zvanični, između ova dva kluba pišu se od 2019. godine i do danas ih je odigrano tek tri. Interesantno je da u pređašnjim okršajima, ekipa Sentral Kordobe ima bolji učinak, ostvarivši dve pobede, računajući i onu na poslednjem sučeljavanju od 12. decembra protekle godine, dok su Studenti iz La Plate ostali na jednoj, izvojevanoj minimalnim rezultatom upravo na gostovanju 22. oktobra 2019. godine.

Meč Sentral Kordoba - Estudijantes možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Južna AmerikaLiga kup ArgentineEstudijantes La PlataSentral Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara