Nemanja Vidić (©MN Press)
Nemanja Vidić (©MN Press)

Zvezdan Terzić: Vidić je potreban srpskom fudbalu, ali FSS ima predsednika

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 11:49

“Ono se ne nudi”, kaže generalni direktor Crvene zvezde

Nemanja Vidić je ustalasao duhove prošlonedeljnim saopštenjem i mada se na trenutak učinilo da je Slaviša Kokeza izgubio podršku fudbalske Srbije trenutno ne izgleda da će Fudbalski savez tražiti novog predsednika. Jer kako kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić FSS trenutno ima prvog čoveka, mada ne krije da bi za Nemanju Vidića – i ne samo njega – moralo da bude mesta u srpskom fudbalu. U intervjuu za TV Prva, Terzić se takođe još jednom ogradio od spekulacija da bi upravo on mogao da pokuša da smeni Kokezu.

Izabrane vesti

Mesto predsednika ne može da se nudi. FSS ima statut i jasnu proceduru kako se bira prvi čovek. Koliko znam FSS trenutno ima predsednika čiji je mandat važeći još skoro tri godine. Video sam spekulacije i zamolio medije da moje ime ne pominju tu jer imam mnogo posla u Crvenoj zvezdi za koju su vezane sve moje misli i planovi”, rekao je Terzić za Prvu dodajući da je neuspeh protiv Škotske posledica toga što igrači “očigledno psihološki i taktički nisu ušli u utakmicu” i da bi FSS morao da o tome sprovede detaljnu analizu.

Zvuči i kao kritika na račun Ljubiše Tumbakovića o čijoj će sudbini Izvršni odbor FSS raspravljati u četvrtak na sednici. Nije tajna da su ovih dana čelni ljudi sa Terazija opipavali puls nekim drugim trenerima. Kao prvi favorit se čak pominjao Vladan Milojević, doskorašnji trener Crvene zvezde.

Vladan Milojević ima čvrst ugovor i mislim da on u ovom trenutku ne razmišlja o raskidu ugovora u Saudijskoj Arabiji”, odgovara Terzić.

Dodaje i da bi možda u budućnosti selektorsku funkciju mogao da preuzme baš Nemanja Vidić. Ali da ne misli da je to aktuelni trenutak.

Sa Nemanjom sam razgovarao pre godinu i po dana, tada mi je rekao da je završio profi licencu u Engleskoj i da mu je želja da bude trener i jednog dana selektor i siguran sam da će biti”.

Takva opcija sada deluje prilično nerealno, jer jasno je da Vidić sebe ne vidi kao saradnika aktuelnog rukovodstva FSS. Terzić ipak smatra da bi za Nemanju moralo da se napravi neko mesto. I ne samo za njega.

Nemanja Vidić ima grandioznu karijeru i sigurno da zaslužuje funkciju i mesto u srpskom fudbalu. Da li u Crvenoj zvezdi ili FSS-u... Čitava generacija, plejada, kao što su Vidić, Stanković, Kolarov, Danko Lazović, Bane Ivanović, svi oni završavaju karijeru ili su završili i u skladu sa svojim željama treba da nađu mesto u srpskom fudbalu. Oni su potrebni srpskom fudbalu. Za njih treba da ima mesta, a na kojim funkcijama to treba da se vidi sa njima… Ne mogu da govorim u njegovo ime, možda je imao potrebu da kaže šta mu se ne sviđa. To je legitimno, mada mislim da FSS ima svoje organe... Mi svi se bavimo javnim radom, javne smo ličnosti i svi smo podložni kritikama, i ja sam za kritiku, ali argumentovanu, a ne paušalnu", zaključio je Terzić u razgovoru za TV Prva.


tagovi

FSSZvezdan Terzićfudbalska reprezentacija SrbijeNemanja Vidić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara