©FCSG/Twiiter
©FCSG/Twiiter

Zvezda dovodi krilo Intera

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 16:29

Aksel Bakajoko stiže na Marakanu

Crvena zvezda pregovara sa krilom Intera Akselom Bakajokom, a na Marakani očekuju da sve bude završeno do kraja vikenda, saznaje MOZZART Sport. Brzonogi fudbaler će potpisati za Crvenu zvezdu, a Inter će zadržati procente od naredne prodaje.

U pitanju je igrač rođen 1998. godine u Parizu, a u redove Nerazura je stigao sa samo 17 godina iz francuskog Red Stara. Ipak, nije uspeo da se izbori sa konkurencijom u Milanu, gde je odigrao samo 10 minuta protiv Sparte iz Praga u Ligi Evrope (sezona 2016/17), kada je zamenio Andreu Pinamontija u 80. minutu utakmice na Đuzepe Meaci. Nastupao je za Primaveru u prvoj sezoni, potom je išao na pozajmicu u Sošo, dok je prethodne dve sezone igrao u švajcarskom Sankt Galenu. Ugovor sa Interom zvanično mu ističe na kraju ove sezone, što je sasvim sigurno olakšalo pregovore između dve strane.

Izabrane vesti

Bakajoko je u sezoni 2018/2019, svojoj prvoj u Sankt Galenu, odigrao čak 34 utakmice, postigao četiri gola i zabeležio tri asistencije, dok je u prošloj imao 23 nastupa u tamošnjoj Superligi. Bakajokov kvalitet je i to što pored obe krilne pozicije, može da "zatvori" i mesto desnog beka.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u razgovorima sa predstavnicima medija poručio da ekipi Dejana Stankovića treba brz i prodoran igrač, kao i da će takvog teško pronaći na domaćem tržištu, pa će se okrenuti stranom. Bakajoko upravo ima sve te kvalitete: eksplozivnost, izuzetnu igru "jedan na jedan", brzu promenu pravca, pa ostaje da se vidi kako će se snaći na stadionu Rajko Mitić, gde su očekivanja od stranih igrača uvek prilično visoka.

Bakajoko je poreklom sa Obale Slonovače, ali je rođen u Parizu, gde je i ostvario prve fudbalske korake. O tome kakav je potencijal govori i činjenica da je zabeležio pet nastupa za selekciju Francuske do 20 godina i postigao jedan gol. U Interu nije dočekao svojih pet minuta, ali je u Švajcarskoj iskazao jasan potencijal. U Crvenoj zvezdi očekuju da će im doneti kvaltiet više na evrosceni, pa bi mogao da bude jedan od glavnih aduta već protiv Milana u 1/16 finala Lige Evrope.

Brzonogi fudbaler će biti drugo pojačanje crveno-belih ove zime na krilnoj poziciji, pošto je dogovor već postignut sa Slavoljubom Srnićem, koji je u prehodnom periodu trenirao sa srpskim šampionom.



tagovi

Aksel Bakajoko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara