Milan Gajić (©MN Press)
Milan Gajić (©MN Press)

Zvezda i dalje čeka odluku o Gajiću

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 11:45

Dejan Stanković ponovo neće imati sve igrače na raspolaganju

Već neko vreme razlika između Crvene zvezde i drugoplasiranog Partizana je šest bodova, a priliku da se vrate na plus devet, crveno-beli imaju u četvrtak od 19.10 na svom stadionu protiv pretposlednje Mačve.

Reč je o ranije odloženom duelu 22. kola, za koji Dejan Stanković ponovo ne može da računa na sve igrače. Italijani Dijego Falčineli i Filipe Falko još se nisu oporavili od korone, u izolaciju je morao i Seku Sanogo, dok Aksel Bakajoko i dalje ima problem sa povredom kolena, zbog koje je van stroja od beogradskog duela sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope, a Strahinja Eraković se oporavlja od povrede stopala, odnosno loma metatarzalne kosti.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 19.10: (1.03) CRVENA ZVEZDA (16.0) MAČVA (50.0)

Zanimljivo je da Zvezdin stručni štab i dalje ne zna hoće li moći da računa na Milana Gajića, koji je u Senti protiv TSC-a dobio direktan crveni karton. Disciplinska komisija FSS kaznila ga je dve utakmice, na šta se Zvezda žalila, ali odluka Komisije za žalbe do srede ujutru još nije stigla na stadion Rajko Mitić.

Gajić, koji je dolaskom Stankovića uspeo da podigne formu i iz startne postave sa mesta desnog beka istisne Marka Gobeljića, ove sezone odigrao je već 35 utakmica, ukupno 2.410 minuta, tokom kojih je dao dva i namestio četiri gola. U slučaju da ponovo mora da pauzira, neće biti iznenađenje ukoliko ekipa počne sa trojicom defanzivaca u liniji.

U nedeljnom duelu sa Čukaričkim vidno je bilo da je pojedine igrače crveno-belih stigao umor, pa je za očekivati da Stanković ponovo kombinuje startnu postavu i pruži šansu pojedinima koji imaju manju minutažu, mada je posle pomenutog duela izjavio da ima dogovor sa svojim fudbalerima da maksimalno izguraju naredne tri utakmice do pauze zbog termina za reprezentacije. Do tada će crveno-beli, uz Mačvu, igrati i protiv Voždovca u gostima (ponedeljak) i Mladosti kod kuće (20. mart). Reprezentativna pauza trajaće im kraće nego inače, jer ih očekuje četvrtfinale Kupa protiv prvoligaša IMT-a.

Po povratku Superlige gostuju u Kruševcu (3. april), a onda sledi večiti derbi u kom će Zvezda biti domaćin (7. april) i koji bi mogao definitivno da reši šampionsku trku.



tagovi

FK Crvena zvezdaMilan GajićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara