Zvezda krvarila, Pavkov dominirao, Simović isključivao i sudio penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.03.21. | 17:59

Crveno-beli bolji od TSC-a – 3:1

Zvezda je krvarila u Senti, čak bila sabijena u ćorsokak posle izjednačenja domaćina i crvenog kartona Milana Gajića, ali je uspela da pronađe izlaz na auto-put koji vodi do titule. Svašta smo videli ovog popodneva u Senti, do te mere da će se danima pričati o arbitraži Novaka Simovića koji je lako pokazivao na belu tačku i još lakše isključivao igrače, ali nije mogao da ukrade epitet najvažnijeg čoveka na terenu iz ruku Milana Pavkova, kome je svesrdno u drugom poluvremenu pomagao Mirko Ivanić. Kada je spoznao da je njegova postava bez klasičnog špica lako rešiv zadatak za sistem Mladena Krstajića, Dejan Stanković je na teren poslao gorostasa iz Begeča koji je sa dva gola razneo ambicije TSC-a da mogu da pozitivnog rezultata – 3:1.

Pavkov je otvorio i zatvorio utakmice, a u tom periodu Novak Simović je uspeo da prvo okreči start Gajića, da bi potom razbeneo domaće odlukom da Tomanovićev konstakt sa Ivanićem okarakteriše kao penal. Na kraju je bilo 3:1, uz ogradu da je TSC uz Spartak iz Subotice pružio najviše protiv Crvene zvezde. Terao Dejana Stankovića da briše znoj sa čela, vrši hokejaške izmene i u neverici vrti glavom prilikom pokušaja njegovih izabranika da se izvuku iz živog blata... Zvezda je odigrala ovaj meč sa mnogo manje energije, napravila je do sredine drugog poluvremena mizeran broj šansi i pošteno patila. Dobila je na čistu klasu Mirka Ivanića koji se prebacio u mod iz Milana i svakim dodirom sa loptom pokazivao veliku formu i mogućnosti koje prevazilaze domaće okvire.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je otišla na ogromnih plus šest i utakmicom protiv Čukaričkog završava period derbija i teških utakmica. Trijumf u toj utakmici bio bi najava još jednog šampionskog naslova.

 Pogled na prolećne rezultate TSC, činjenica da pod vođstvom Mladena Krstajića nisu primili pogodak, definitivno nije plod slučajnosti ili slabijeg kvaliteta rivala. Uspeo je bivši selektor Srbije da od tima iz Bačke Topole napravi takmičarsku ekipu, koja je disciplinom i sitnim faulovima isekla na froncle ofanzivu kreaciju srpskog šampiona. Znala je Crvena zvezda tokom ove takmičarske godine da bude u debelom minusu, da nervozno juri rezultat, ali se gotovo nikada nije mučila kao u prvih 45 minuta susreta u Senti.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u odustvu Dijega Falčinelija (čeka rezultate COVID testa), odlučio se da Mladnu Krstajiću suprotstavi tim bez klasičnog napadača. Ta uloga bila je poverena El Fardu Benu, dok je na njegovo mesto ušao povratnik Aleksandar Katai. Međutim, i statitika je pokazala koliko je Crvena zvezda bila intertna i bezopasna u poslednjoj trećini terena. Imala je samo jedan udarac u okvir gola, kada je šut Veljka Nikolića sa 16 metara bravurom zaustavio Nenad Filipović.

Prosto, Crvena zvezda nije uspevala na sredini terena da iskreira nešto opasno, osim u situaciji kada je Mirko Ivanić povukao, a potom na centaršut Gajića sa deset metara šutirao visoko preko gola. TSC je podsećao na Zvezdu iz Evrope kada se nameri na objektivno jačeg rivala. Znali su domaći kada da naprave faul, kako da se pozicioniraju i kako da direktnim fudbalom stave na proveru defanzivu liniju ekipe Dejana Stankovića. Veštim sagrađivanjem Lukić je pravio probleme Degeneku i Milunoviću, a brz pas stalno tražio nekadašnji Zvezdin đak Jug Stanojev. Najbliži vođstvu domaćin je bio u uvodnoj fazi meča kada je posle kornera Banjca skočio Tomanović, uspeo da savlada Borjana, ali je očistio Gajić.

Disciplina TSC primorala je Dejana Stankovića da u poluvremenu izvrši hokejšaku izmenu i u igru ubaci Milana Pavkova, Slavoljuba Srnića i Gelora Kangu. Spoznao je mladi stručnjak da će bez klasičnog špica teško probuditi vrlo jak bedem Mladena Krstajića. I brzo je utakmica počela da se odvija po taktu crveno-belih. Prvo je Mirko Ivanić isčačkao jednu ničiju loptu i onda kao na tacni poslužio Milana Pavkova za vodeći gol. Sve je slutilo da će crveno-beli rutinski odraditi posao posle iniijalne prednosti, ali vrlo brzo smo videli da TSC nije bio spreman da umre. Utakmica se iz dosada transformisala u meč boksera koji su besomučno udarili jedan drugog.

Tim iz Bačka Topole se brzo uspravio, sačekao je da se Lukić posle divnog pasa Đura Zeca zagradi loptu i natera Milana Gajića da ga sruši i dobije crveni karton. Bila je to možda i prestroga odluka arbitra iz Lovećnca, jedna u nizu za ozbiljnu diskusiju. Najbolji strelac TSC-a je lako prevario Borjana i stavio pod upitnik Zvezdinu želju da se još jednim trijumfom pribliđi tituli. Čak je srpski šampion bio u bezizalznoj situaciji, ali kao u Milanu, sa igračem manje, Dejan Stanković se oslonio na provernu klasu Mirka Ivanića i njuh Milana Pavkova.

Dugo će se pričati o odluci Novaka Simovića kada je u 67. minutu start Tomanovića nad Ivanićem okarakterisao kao penal. Prilikom situacije za šut, Ivanić je znalački ušao u telo Tomanoviću i inicirao kontakt. Dovoljno da Simović pokaže na belu tačku i ujedno pošalje na tuširanje zadnjeg veznog domaćina zbog žestokih kritika. Pročitao je Filipović Kangu, ali se lopta ušunjaa u mrežu.

Demotivisana odbrana domaćina pala je još jednom vrlo brzo i upropastila sav dotadašnji trud. Levi be Petrović je bio neodlučan dozvolio je Srniću da ga pretrči i centrira i pomogne Milanu Pavkovu da postigne četvrti pogodak ovog proleća.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Asano 25, 64/

Sreda

Čukarički – Metalac 2:0 (1:0)

/Jovanović 6, 58/

Voždovac – OFK Bačka 2:1 (0:1)

/Arsić 64 pen, 67 - Parađina 45+2/

Mladost – Zlatibor 0:2 (0:2)

/Sević 23, Vukić 42/

Napredak – Rad 0:2 (0:1)

/Radivojević 9, Mladenović 90+3/

Radnik – Novi Pazar 4:1 (1:1)

/Subotić 12, Makarić 55, 58, Spasić 90+3 - Dragutinović 41

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:0)

/Lukić 58 pen - Pavkov 54, Kanga 68 pen, Pavkov 70/

Javor - Inđija 1:1 (1:0)

/Nikolić 19 - Protić 60/

Proleter - Radnički Niš 2:1 (1:0)

/Živojinović 33, Mitrović 64 - Marković 75/

Spartak Ždrepčeva krv - Mačva 3:2 (1:1)

/Furtula 44, Vidaković 55, Srećković 72 - Trimanović 35, Knežević 54/



tagovi

Milan PavkovMirko IvanićDejan StankovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara