Zvezda mami Ivanića sa 600.000 evra, s druge strane je velika želja da se okuša na top nivou

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.07.21. | 16:46

Teška odluka pred kreativcem iz Bačkog Jarka

Crvena zvezda je završila dobar deo posla, vezan za letnji prelazni rok kada su u pitanju dolasci, ili kolokvijalno rečeno ulazni transferi. Tim je pojačan šestoricom igrača, ali navijače više raduje činjenica da su ugovore produžili Dejan Stanković i jedan od najboljih igrača tima Aleksandar Katai.

Upravo je pomenuti dvojac, zajedno sa Mirkom Ivanićem i novim štoperom Alanje Nemanjom Milunovićem, predstavljao najvažnije pršljenove tima koji je ostavio jak utisak, posebno na međunarodnoj sceni. Otišao je iskusni štoper bez obeštećenja, i pored šestomesečnih pregovora sa srpskim šampionom, a na Marakani ne žele da im se ponovi slučaj Nemanje Milunovića. Upravo zbog toga Zvezdan Terzić je, tokom jučerašnjeg izlaganja, otkrio da je srpski šampion ponudio novi, trogodišnji ugovor momku iz Bačkog Jarka.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta crveno-beli žele da Mirka Ivanića uvrste u društvo najplaćenijih igrača. Odnosno, ponudili su mu 600.000 evra po sezoni, koliko je, primera radi, dobio Gelor Kanga. Jedan od najboljih igrača u prošloj sezoni nije dobio tačan datum do kada bi trebalo da se izjasni, ali veruju na Marakani da će veliki posao završiti što pre. Možda i na kraju evropskih kvalifikacija. Kako ne bi ušli u cajtnot, jer u decembru Mirko Ivanić može da iskoristi pravilo o statusu igrača i potpiše za novi klub šest meseci ranije. Prema identičnoj formuli Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku obezbedila dolazak Ohija iz Moldea.

Crvenu zvezdu, počev od meča sa 16. jula i duela sa Vojvodinom, kreće u period visokog napona. Jasno je da će Mirko Ivanić dobro morati da razmisli, pre nego što donese konačnu odluku, iako će biti pod teretom takmičarskog pritiska i velikih očekivanja. Sa jedne strane Mirko Ivanić je pod komandom Dejana Stankovića pronašao sebe, i bio jedan od najubojitijih igrača crveno-belih u prethodnoj sezoni. Transformisao se u igrača visoke klase, što je potvrdio odličnim izdanjem na San Siru i golom u prolećnom večitom derbiju. Crvena zvezda ga je dugo čekala, ali je na kraju bio investicija koja se isplatila, bez obzira na velika finansijska ulaganja i obeštećenje od 1,3 miliona evra plaćeno BATE Borisovu.

Posle odličnih igara u dresu Crvene zvezde Mirko Ivanić je o rolerkosteru emocija u Ljutice Bogdana govorio i za naš portal. Tada je istakao da bi jako voleo da proba da se nametne u nekoj od najjačih evropskih liga. I da će mu to biti ideaja vodilja u predstojećem periodu.

Međutim, jasno je Mirku Ivaniću da kao igrač koji je ušao u 28. godinu života, nije baš interesantan tržištu zapadne Evrope. Crveno-beli nisu imali opipavanje pulsa, niti interesovanja iz najjačih evropskih liga za plementiog vezistu. Pojavio se moskovski Dinamo koji je želeo da plati obeštećenje od 4.500.000 evra, ali Crvena zvezda nije želela da se pre kraja kvalifikacija odrekne uticajnog igrača, koji je postao čovek od najvećeg poverenja Dejana Stankovića.

Jasno je da je u Zvezdi Mirko Ivanić pronašao sebe, ali pred njim će biti jako teška odluka. Finansijski boljih ponuda će svakako biti, ali... Sa druge strane tu je Dejan Stanković, čovek koji je vezao sebe za crveno-bele, i koji je ubacio momka iz Bačkog Jarka u dugo traženi mod....



tagovi

FK Crvena zvezdaZvezdan TerzićDejan StankovićMirko Ivanićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara