Zvezda među zainteresovanima za bivšeg napadača Pari Sen Žermena i mlade reprezentacije Francuske?

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 17:22

Francuzi pišu...

Crvena zvezda je u nimalo prijatnoj situaciji sa napadačima.

Jasno je kao dan da je napadačka trojka BoaćiPavkovTomane podbacila u prošloj sezoni i da je Zvezdi potrebna nova snaga u špicu. Dejan Stanković je između redova poručio da mu je napadač što pre potreban, favorit za dolazak je Anderson Vijera i očekuje se da brazilski golgeter iz Famalikaa bude kapitalno pojačanje u špicu.

Izabrane vesti

A danas iz Francuske stiže glas da je još jedan inostrani napadač na radaru Crvene zvezde. Doduše, nije u pitanju klasičan centarfor već tip igrača poput Bena koji se bolje snalazi u ulozi drugog napadača ili po krilu.

U pitanju je Erven Onženda, francuski napadač koji je trenutno član italijanskog drugoligaša Kjeva. Ali samo dok se sezona u Seriji B ne završi i tada će imati odrešene ruke u izboru novog kluba jer mu ugovor ističe. Kjevo ima opciju da produži saradnju na još dve godine, ali je sasvim izvesno da to neće učiniti. Francuski mediji pišu da Onženda ne treba da brine za budućnost jer je šest klubova pokazalo interesovanje za njega, a među njima je i Crvena zvezda. Imena ostalih klubova nisu poznata osim da je Zvezda najveće ime među njima. Dva od preostalih pet klubova takođe igraju u Seriji B poput Kjeva.

Onženda ima 25 godina i ponikao je u Pari Sen Žermenu. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Francuske, a za mladu reprezentaciju je upisao jedan meč. Za prvi tim Svetaca je debitovao u januaru 2013. kod Karla Ančelotija u Kupu Francuske. Bio mu je to jedini meč za PSŽ kod Ančelotija, ali već sledeće sezone kod Lorana Blana je dobio veću šansu i odigrao osam mečeva u svim takmičenjima (šest u prvenstvu) i postigao jedan gol.

U leto 2014, u poslednjim satima prelaznog roka je otišao na jednogodišnju pozajmicu u Bastiju gde je odigrao 19 utakmica ali nije dao nijedan gol. Vratio se u PSŽ, proveo u prvom timu kod Blana još jednu sezonu, odigrao pet utakmica, a na još 16 za B tim je postigao osam golova. Ipak, Blana je zamenio Unaj Emeri i on je posle šest meseci saopštio mladom napadaču da na računa na njega, pa je opet pozajmljen. Ovoga puta u holandski Zvole. Tu kreće ozbiljan pad u karijeri. Samo tri utakmice bez postignutog gola za polusezonu i kraj neslavne epizode u Holandiji.

Po povratku iz Holandije mu je istekao ugovor sa Svecima, imao je i tešku povredu kolena, pa je skoro celu sezonu proveo bez kluba kao slobodan igrač, da bi u martu potpisao kratkoročni ugovor za španskog trećelligaša Mursiju gde je takođe prošao neopaženo i odigrao samo dva meča.

Pre dve godine je potpisao za rumunski Botošani u kojem je bio standardan i na 37 mečeva dao tri gola uz pet asistencija. I prvu polovinu prošle sezone je proveo u Botošaniju, da bi ga u januaru za 500.000 evra kupio Kjevo, ali je u Italiji za pola godine samo dva puta ušao sa klupe. Očigledno je da Kjevo nema nameru da aktivira opciju o dodatne dve godine ugovora i da će Onženda na kraju sezone biti slobodan.

Francuzi pišu da je na radaru Zvezde, ali iz više razloga se čini da ovo ipak nije realan transfer. Zvezdi je potrebna kalsilna ’devetka’ i ifrač koji odmah može da pravi razliku. Sa druge strane, Onženda sa Kjevom završava sezonu tek 31. jula, biće mu potreban i odmor, a to je za Zvezdu kasno. Doduše, možda je u pitanju alternativa ako iz Zvezde kojim slučajem ode Ben. Do tada prioritet ostaje prodaja Pavkova i(li) Boaćija i dovođenje Andersona na upraženjeno mesto. A vremena nema mnogo i početak nove sezone čeka iza ugla. Zvezdi je što pre potrebna garancija za golove. 



tagovi

Erven Onženda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara