Eraković na jesenjem susretu sa Metalcem (© MN Press)
Eraković na jesenjem susretu sa Metalcem (© MN Press)

Zvezda napada vrh posle 300 dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 10:27

Ben ili Pavkov podrška Ohiju u špicu na gostovanju Metalcu

Otkako je počelo prvenstvo sve vreme Crvena zvezda gleda u leđa Partizanu, kao posledica uvodnog remija sa Vojvodinom. Priliku da stigne lidera i sa njim se poravna na tabeli ima na gostovanju u Gornjem Milanovcu, na zatvaranju 28. superigaškog kola (15.55, TV Arena premijum 1).

Pobeda bi omogućila aktuelnom šampionu da izbije na deobu prvog mesta, na kome je poslednji put bila u završnoj rundi prethodnog prvenstva kad je, interesantno, četvrtu uzastopnu titulu proslavila goleadom baš protiv Metalca (5:1). Otad je prošlo ravno 300 dana i jasno je da izabranicima Dejana Stankovića veći motiv od uspona na vrh nije potreban, jer bi to značilo i dve pogodnosti u plej-ofu.

Izabrane vesti

Čak ni posle pomalo pretenciozne najave predsednika domaćeg kluba Rajka Neškovića, kako će Metalac sigurno dobiti crveno-bele, jer odbrana rivala, navodno, ne može da se nosi sa napadačima Metalca.

Uz dužno poštovanje, ne mogu da komentarišem izjave predsednika nekog kluba“, uzdržan je Stanković pred put u Šumadiju, svestan koliko rival može da bude nezgodan, jer je jesenas zapretio na Marakani, ali je favorit opravdao očekivanja i slavio sa 3:1. „Filip Stuparević je najveća pretnja, dobar je špic, talentovan. Metalac se bori za opstanak, bodovi su mu važni, a pokušaćemo da anuliramo kvalitete protivnika“.

Između dva duela sa Rendžersom u osmini finala Ligu Evrope, ne bi trebalo da bude mnogo pomeranja u odnosu na sastav koji je gostovao u Glazgovu. Očekuje se rokada na sredini terena tako što bi Slavoljub Srnić selidbom na klupu otvorio prostor za nešto ofanzivniji stil. Pitanje je samo da li će se stručni štab crveno-belih opredeliti za igru sa dva špica (u tom slučaju partner Ohiju bio bi Milan Pavkov) ili jačanje krila (El Fardu Ben ti tako dejstvovao desno). Sve ostalo bi trebalo da bude kao na Ajbroksu, a Delije se nadaju da će ishod biti kao u većini sudara sa Milanovčanima, pošto su ih iz 13 mečeva savladao 11 puta.

Metalac je davljenik. Nalazi se na pretposlednjeg mestu tabele, ali je tokom proleća ostvario dve pobede. I to minimalne. Tukao je Novi Pazar kod kuće i Kolubaru u gostima i bez obzira na euforične izjave čelnika kluba deluje da je sportski sektor sa obe noge na zemlji.

Utakmica sa Zvezdom je za nas najveći izazov, lepa prilika da steknemo samopouzdanje za sve što nas očekuje u nastavku prvenstva. Prvi cilj je da budemo na gornjoj granici mogućnosti. Ako na taj način zaslužimo šansu siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo“, dodao je Milija Žićić, strateg domaćeg tima.

Ulaznice za utakmicu Metalac – Crvena zvezda koštaju 500 dinara.


--------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

METALAC – CRVENA ZVEZDA, 15.55 (TV Arena Premijum 1)

Gornji Milanovac

Stadion Metalaca

Sudija: Novak Simović

Projektovani sastavi

Metalac: Marković – Vlalukin, Stojić, Joković, Antonijević – Krajišnik, Čađenović – Cvetković, Fićović, Stuparević – Prestiž. Trener: Milija Žižić.

Crvena zvezda: Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Ohi. Trener: Dejan Stanković.

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Proleter NS - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 56, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Pejović 16 pen/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

/Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7/

Nedelja

Kolubara - Radnički Kragujevac 0:0

Partizan - Napredak 0:0

Voždovac - Spartak 1:1 (1:0)

/Pantović - Todorovski 66/

Ponedeljak

14.00: (2,30) Novi Pazar (3,30) Mladost (3,15)

15.55: (14,0) Metalac (6,75) Crvena zvezda (1,20)



tagovi

FK Crvena zvezdaMetalacMetalac Gornji MilanovacMilija ŽižićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara