Zvezda ne odustaje: Pešić na Marakani!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 21:10

Na pregovorima kod Zvezdana Terzića

Nedeljama, pa i mesecima, već traje Zvezdina potraga za špicom i večeras je jedan od kandidata stigao na Marakanu.

Srpski napadač Aleksandar Pešić je došao na naš najveći stadion gde ga očekuju pregovori sa Zvezdanom Terzićem oko povratka na Marakanu.

Izabrane vesti

Posle potere za Artjomom Dzjubom, Mateom Kasjerom, Mbvanom Samatom, Jovanom Markovićem i još nekim imenima koja su figurirala kao nove "devetke" srpskog šampiona, izbor je pao na Aleksandra Pešića koji je pod ugovorom sa turskim Karagumrukom. Pešić već odavno važi kao želja Crvene zvezde ali se mnoge kockice nisu poklapale što je i on sam na neki ironičan način prokomentarisao u razgovoru za Mozzart sport.

Ipak, izgleda da je poslednjih dana došlo do kakvog takvog napretka u pregovorima. Pešić je večeras došao na Marakanu u društvu prijatelja Nenada Đorđevića i zaputio se u kancelariju generalnog direktora Zvezdana Terzića da sasluša ponudu. Pregovori "oči u oči" govore da postoji šansa za povratak Pešića u tabor crveno-belih.

Pešić je u sezoni 2017/18 nosio dres Crvene zvezde kada je došao iz Tuluza i ostavio je sjajan utisak. Dao je 29 golova i upisao čak 21 asistenciju na 51 meču posle čega se preselio u saudijski Al Itihad. Tamo je proveo šest meseci pa se preselio u jućnokorejski Seul za koji je igrao godinu i po dana. Posle toga je prešao u Makabi iz Tel Aviva pa u Karagumruk za koji je dao 14 golova na 31 utakmici i bio jedan od najboljih strelaca lige. Još prošlog leta je želela Zvezda da ga vrati i nudila mu trogodišnji ugovor ali nije došlo do dogovora. Tom prilikom je Zvezdan Terzić rekao da razume Pešićeve razloga ali i da će pokušati da ga dovede za godinu dana.

Ugovor sa turskim klubom na čiju klupu je došao Andrea Pirlo ga veže još godinu dana i Zvezda će morati da plati obeštećenje ali to ne bi trebalo da bude problem s obzirom na Zvezdin budžet za napadača. Kao ni ugovor popularnog Šilje koji u Istanbulu zarađuje između 600.000 i 700.000 evra po sezoni što je u rangu najbolje plaćenih igrača na Marakani.

Pešić će večeras od Terzića dobiti konkretnu ponudu i na Marakani se nadaju pozitivnog odgovoru čime bi bila završena potraga za napadačem i Zvezda bi imala kompletiran tim na svim pozicijama za početak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


tagovi

Aleksandar PešićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara