Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić
Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić

Zvezda Radulovića šalje u Grafičar

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 13:39

Prekomanda za ofanzivnog vezistu Crvene zvezde

 Još jedna titula u Srbiji, uspeh na evropskoj sceni i afrimacije što više igrača iz omladinske škole. To su bili ciljevi Crvene zvezde, postavljeni ispred šefa stručnog štaba crveno-belih Dejana Stankovića u junu prošle godine.

Mladi stručnjak je na dobrom putu da ispuni sve zadatke, obzirom da ima devet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, te da je izašao iz grupe Liga Evrope i nastavio da daje šansu igračima poniklim u klupskoj akademiji. Tokom duela sa Radom crveno-beli su u jednom trenutku u postavi imali sedmoricu bonus igrača. Na pripreme na Kipar pošao je i Marko Lazetić, napadač rođen 2004. godine, iz Grafičara su prekomandovani Nikola Stanković i Ričard Odada...

Izabrane vesti

Međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta dres Crvene zvezde u prolećnom delu sezone neće nositi mladi ofanzivac Andrija Radulović. Momak odličnog šuta biće prosleđen na šestomesečnu pozajmicu u Grafičar kako bi stekao još malo iskustva u seniorskom fudbalu i kroz punu minutažu pripremio se za iskorak u karijeri.

Srbin iz Kotora je debitovao za Crvenu zvezdu u finišu prošle sezone, kada je postigao i prvenac protiv Radnika iz Surdulice. Ove takmičarske godine ostavio je više nego pristojan utisak u mečevima na kojima je dobijao šansu. Postigao je i pogodak u Kupu protiv Zlatibora, ušao u igru na gostovanju Gentu. Ukupno je skupio 289 minuta i uz pomenuti pogodak zabeležio jednu asistenciju.

Navijači imaju velika očekivanja od Radulovića, reč je o igraču koji se na prvi pogled svideo publici u Ljutice Bogdana. Međutim, njegov najveći greh je velika konkurencija. Na poziciji levog krila, gde Radulović može najviše da pruži, trener Dejan Stanković može da računa na Željka Gavrića, očekuje se oporavak Aleksandra Kataija, kao i dolazak još jednog ofanzivca. Najčešće se pominje Edera. Kada se tome doda da na levom boku mogu da igraju Srnić i El Fardu Ben...

Jasno je da bi velika gužva stvorila probleme Raduloviću i da ne bi mogao da računa na pristojnu minutažu. Otuda su članovi stručnog štaba i ljudi iz sportskog sektora Crvene zvezde odlučili da ga prekomanduju u Grafičar, gde će imati 17 zagarantovanih utakmica u startnoj postavi.

Jedan od junaka učešća Zvezdinih omladinaca u Ligi šampiona novim-starim saigračima priključiće se po povratku Zvezdine ekspedicije sa Kipra. Ostaće u Beogradu da trenira sa Grafičarom, dok će ostatak tima Dejana Stankovića otputovati u Antaliju.

Radulović ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2022. godine. Posle samo nekoliko utakmica u crveno-belom dresu pominjalo se da su za njegove usluge zainteresovani Milan i Inter, te portugalska Benfika.... O njegovoj karijeri računa, između ostalih, vodi jedan od najuticajnijih italijanskih menadžera Federiko Pastorelo.


tagovi

Andrija Radulović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara