Zvezda se dvoumi oko Parisa: Problem je cena, kao i napredak Ilije Babića

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 12:15

Reprezentativac Jamajke želja i belgijskog Šarlroa

Sve je na dugačkom štapu u Crvenoj zvezdi, posebno što je šampionska titula sa Partizanom u punom jeku, ali moraju u Ljutice Bogdana da kuju i dugoročne planove. Pre svega vezane za ovog leto.

Srpski šampion je produžio ugovor sa Milanom Rodićem, očekuje se da nastavak saradnje parafiraju Milan Gajić kao alternativni desni bek, odnosno Seku Sanogo koji je kupio stan u Beogradu i namerava da karijeru završi u Crvenoj zvezdi. Tiho se priča i o pojačanjima, mada će potencijlna ulaganja u osvežavanje igračkog kadra diktirati i ovogodišnje ostvarivanje ciljeva. Konkretnije: osvajanje šampionske titule dalo bi mogućnost Crvenoj zvezdi da se jače finansijski ispruži.

Izabrane vesti

Razmišlja se o dovođenju još jednog napadača, kao podršci Ohiju u slučaju prodaje Milana Pavkova. Dok su skauti Crvene zvezde nekoliko puta gledali na delu reprezentativca Jamajke iz slovenačkog Kopra Kahima Parisa. Čitali se već o tome na stranicama MOZZART Sporta, mada postoje neke dileme kada je u pitanju angažovanje krilnog fudbalera koji bi Crvenoj zvezdi trebalo da donese brzinu.

Pored Crvene zvezde za Kahima Parisa je interesovanje pokazala i belgijska Šarlroa. Taj detalj je podigao cenu momku koji je ove sezone postigao deset golova u svim takmičenjima. Nezvanično, Kopar na ime obeštećenja zahteva oko milion evra, što je velika suma uzimajući u obzir činjenicu da je Kahim Paris igrao u takmičenju slabijeg kvaliteta u odnosu na srpski šampionat.

Pokazao je i skautima Crvene zvezde Kahim Paris da može da bude koristan, demonstrirao je šut sa obe noge i brzinske sposobnosti, međutim njegovo angažovanje nije prošlo poslednji filter. Najviše zbog potencijalne cene, ali i napretka deteta kluba iz redova Grafičara Ilije Babića.

Ofanzivac iz Šajkaša rošen 2002. godine bio je jedan od najboljih igrača omladinskog tima Crvene zvezde koji je igrao Ligu šampiona za mlade. Međutim, prelaskom u seniorski fudbal imao je period stangancije. Problemi sa ugovorom, zatim povrede i mononukleoza učinili su da Ilija Babić ne pokaže sav potencijal u redovima Zvezdine filijale. Lutao je i u trenerskim zahtevima. Nije se profilisao ni kao klasično krilo, ali ni kao „kiler“ poput, primera radi, Dejana Joveljića. Bio je nešto između. Nedorečen.

Ipak, dolaskom Marka Neđića na klupu Grafičara, Ilija Babić je počeo dobro da igra u kontinuitetu. I to na poziciji drugog špica, mesto koje u zamislima Dejana Stankovića često popunjava El Fardu Ben. Na prethodnoj utakmici sa Zlatiborom Ilija Babić je kao ispomoć napadaču Dejanu Burmazu postigao dva gola i upisao asistenciju. Pre toga briljirao u sudaru sa liderom iz Inđije, kada je nekoliko minuta pre kraja postigao pogodak za izjednačenje.

Tek ove sezone Ilija Babić je počeo da koristi brzinu na pravi način, prestao je da gubi vreme zahtevajući od saigrača da mu daju loptu u noge. Zvezdin đak se, što bi treneri rekli, odlično kreće u međuprostorima, što su svi koji gledaju Grafičar konstatovali.

I ako nastavi ovako, vrlo verovatno će dobiti šansu na letnjim pripremama da pokaže da li je zreo za ključni deo u karijeri. Upravo zbog Babića Crvena zvezda se delimično ohladila od Karima Parisa.

Mada je jun daleko. Čak pojedinci u Ljutice Bogdana smatraju da nije potrebno angažovati novo krilo. Pored Kataija i Ivanića, odnosno mladog Motike, Crvena zvezda ima jake resurse u omladinskoj školi. Pored Ilije Babića tu su i braća Mituljikići, pa bi im angažovanje novog igrača sličnih karakteristika odmoglo na putu afirmacije.


tagovi

Kahim ParisIlija BabićDejan StankovićEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara