Federiko Makeda (©Reuters)
Federiko Makeda (©Reuters)

Zvezda steže obruč: Svim silama na Makedu, Arapi nude samo 50.000 evra više

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 19:46

Anderson trenutno na čekanju, ali bi uskoro mogao da izgubi strpljenje

Crvena Zvezda steže obruč i silno želi da u svojim redovima vidi iskusnog italijanskog napadača Federika Makedu. Kako pišu grčki mediji, srpski šampion je u proteklim satima spremio novu ponudu za igrača kome je spreman da obezbedi godišnja primanja od 750.000 evra. Ta suma je u ovom trenutku niža samo 50.000 evra od one koju nudi Al Šabab.

Isti izvori navode da klub iz Dubaija insistira na cifri od 800.000 evra i da nema nameru da je podiže, iako je Makeda prvobitno tražio 1.200.000 da ode u Emirate. Al Šabab sličnu sumu daje i za obeštećenje Panatinaikosu, što smatraju više nego dovoljnom svotom za igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Panatinaikosom.

Izabrane vesti

Crvena zvezda igra lukavo u ovom poslu, s obzirom da je od početka bila usmerena na to da zadovolji uslove igrača, pa tek onda da se bavi obeštećenjem prema klubu. Panatinaikosu je prvobitno ponuđeno 350.000 evra, a sada se ta cifra kreže između 470.000 i 500.000 evra.

Jasno je da bi pregovori oko igrača mogli da budu ključni, kao i da razlika od 50.000 evra ne predstavlja dovoljan razlog za odlazak iz Evrope. Prema saznanjima MOZZART Sporta, Italijan je preko posrednika poslao poruku čelnicima Crvene zvezde da od nekoliko evropskih klubova ima ponude za godišnju platu od 700.000 evra, što znači da je srpski šampion u ovom trenutku više nego konkurentan u pregovorima za 28-došnjeg golgetera. Naravno, nije isključeno i da Italijan na taj način sebi diže cenu i želi da obezbedi što jači ugovor.

U trenucima dok se vode pojačani pregovori oko Makede, na čekanju se nalazi Brazilac Anderson iz Famalikaa, sa kojim je dogovorena mesečna plata od 20.000 evra. Ipak, veliko je pitanje koliko će Brazilac biti spreman da čeka, s obzirom da na stolu ima i ponudu mađarskog Ferencvaroša.

Dejan Stanković insistira na dovođenju napadača, s obzirom da je nezadovoljan učinkom svojih golgetera, ali uprava kluba iz Ljutice Bogdana nije u potpunosti spokojna, s obzirom da još uvek nikoga nije prodala. Ipak, to nimalo ne utiče na pregovore koji su prilično ubzrani i uskoro bi mogli da dobiju konačan epilog, a Crvena zvezda novog napadača u svojim redovima.


tagovi

Federiko Makeda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara