ZVEZDA - TIM ZA PJUNIK: Mitrović osveženje od starta, Katai na polušpicu - Mustafi i Lekoviću minuti u nastavku

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 19:30

Ovakav izbor veznog reda i krilnih igrača trebalo bi da omogući crveno-belima ozbiljnu tranzicionu igru koja bi ponovo mogla da bude kobna za jermenskog šampiona

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom u prvoj utakmici protiv Pjunika praktično obezbedila prolaz u plej-of Lige šampiona, ali su u taboru srpskog šampiona svesni da moraju da ostave dobar utisak i u revanšu (utorak, 19.00) kako bi sa pravim raspoloženjem dočekali poslednju rundu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Više nego povoljan rezultat iz Beograda omogućio je Dejanu Stankoviću da pruži oduška Aleksandru Pešiću i Mirku Ivaniću, koji su zaradili lakše povrede prošle srede, pa iz preventivnih razloga nisu putovali u Jerevan. Napadač crveno-belih je malo istegao ložu, dok je vezista iz Bačkog Jarka zaradio otok iz žestokih duela sa Jermenima u prvom meču, pa nije bilo razloga rizikovati sa eventualnim pogoršanjem njihovog stanja u revanšu. Takođe, tu je i izostanak Milana Rodića zbog suspenzije, pa će sastav srpskog šampiona pretrpeti određene izmene u odnosu na prvi meč, ali to ne bi trebalo previše da utiče na odnos kvaliteta dva tima.

Izabrane vesti

Poziciju levog beka, prema očekivanjima, zauzeće Marko Gobeljić, koji je i prethodnih godina bio spreman da odgovori na tu ulogu, pa ne bi trebalo da bude nikakvih problema kada je u pitanju njegova adaptacija na terenu. Izostanak Mirka Ivanića prouzrokovaće i određene promene u manevru i napadu.

Dvojac u vezi činiće Kings Kanga i Gelor Kanga, dok bi Aleksandar Katai trebalo da se nađe u ulozi polušpica. Svežinu navali doneće brzonogi Stefan Mitrović, koji će na poziciju levog krila, dok će na suprotnoj strani biti Osman Bukari. Biće interesantno videti kako će krilo iz Gane izgledati sutra u Jerevanu, jer je važno da pokaže da je u stanju da se ponavlja iz meča u meč, kao i da pokaže još veću glad za unapređenjem, kako svoje, tako i igre kompletne ekipe.

Ovakav izbor veznog reda i krilnih igrača trebalo bi da omogući crveno-belima ozbiljnu tranzicionu igru koja bi ponovo mogla da bude kobna za jermenskog šampiona.

Izostankom Aleksandra Pešića mesto klasičnog špica ponovo će zauzeti Milan Pavkov, što bi moglo da znači i da bi minutima u drugom poluvremenu mogao da se nada i Ohi Omoidžuanfo.

Ukoliko sve bude išlo kako je planirano, Stanković bi u drugom poluvremenu mogao da odmori Aleksandra Kataija i Aleksandra Dragovića, i verovatno još nekog od nosioca igre, pa treba očekivati da će minute dobiti Ibrahim Mustafa i supertalentovani štoper Stefan Leković, ali i još neko od igrača na koje stručni štab crveno-belih ozbiljno računa u rotaciji.

Dakle, Crvena zvezda bi sutra u Jerevanu trebalo da izađe u formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Gobeljić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Mitrović - Pavkov.



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićStefan MitrovićAleksandar KataiMarko GobeljićMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara