ZVEZDA – TIM ZA SUDUVU: Samo četvorica od pre 11 meseci

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 21:30

Babić pre Vujadina Savića

Kontinuitet na trenerskoj klupi je tu, konstanta su i dobri rezultati pod Vladanom Milojevićem u Evropi, ali se na terenu stvari brzo menjaju u redovima srpskog šampiona.

Crvena zvezda je prošlogodišnji meč odigran u Marijanpolu protiv Suduve, tada u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, počela u sledećem sastavu: Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Rodić – Jovičić, Krstičić, Srnić, Ben, Radonjić – Milić.

Izabrane vesti

Ako ne bude većih iznenađenja i drugačijih odluka samo četvorica istih igrača će sutra uveče gaziti travu istog stadiona. Reč je o Milanu BorjanuMilanu Rodiću, Branku Jovičiću i El Fardu Benu

 Milojević iz Litvanije: Da li smo bolji nego prošle sezone? Ne bih mogao da odgovorim...
► Pavkov ostao u hotelu

Statistiku starosedeoca u poslednji čas je popravio prvi čuvar mreže Milan Borjan. Dugo je reprezentativac Kanade bio na Gold kupu, propustio je pripreme u Austriji, ali je stručni štab odlučio da Borjan polako hvata ritam. I pored odličnih izdanja Zorana Popovića. Rođeni Beograđanin je stabilnošću i poverenjem zaslužio šansu. Njegov jedini greh je što za direktong konkurenta ima Borjana.

Nadali su se u redovima Crvene zvezde da će Radovan Pankov na početku sezone doneti odbrani crveno-belih oštirnu i agresivnost. Ali povreda prednje lože odvojila ga je od startne postave. Tako će navijači Crvene zvezde u paru sa Nemanjom Milunovićem videti Srđana Babića. Ko je pratio dešavanja sa priprema Crvene zvezde nije preterano iznenađen Milojevićevom odlukom da mladom reprezentativcu Srbije da prednost u odnosu na bivšeg kapitena Vujadina Savić. Zvezdin El Komadante čeka inostrani angažman, ali istovremeno i priliku da se vrati na veliku scenu. Gol protiv Kluža dokaz je da se nije predao. Daleko od toga. Dilema na štoperu je praktično bila i jedina u glavi Vladana Milojevića. Na desnoj strani je neprikosnoven Marko Gobeljić koji je trenutno u prednosti u odnosu na Filipa Stojkovića.

► Zvezdin spisak putnika za Litvaniju: Nema Pankova, tu su Pavkov i Tomane

Zvezda će prvi put promovisati sistemski drugačiji vez red. Kako je to objasnio Marko Marin crveno-beli će igrati sa jednom pravom šesticom i dve osmice ili dve desetke. To znači da će ispred Branka Jovičića delovati Jovančić i Ivanić. Bar nominalno, na boku će biti El Fardu Ben i Marko Marin, ali će se nekadašnji tandem Olimpijakosa stalno uvlačiti u sredinu, ne bi li napravio višak i ostavio prostor Rodiću i Gobeljiću.

Napad će predvoditi Ričmond Boaći. Imaće reprezentativac Gane u Litvaniji, kao i za sedam dana u Beogradu, idealnu priliku da povrati samopouzdanje golovima. Ili ako ništa drugo govorom tela pokaže da je fizički i psihološki u daleko boljem stanju nego u poslednjih šest meseci.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara