Zvezdan Terzić: Jako smo želeli Dinamo, Dejanu sam rekao da ima šansu da se preporuči Interu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 14:24

„Ovaj Milan je najjači u poslednjih 15 godina“, rekao je generalni direktor crveno-belih

Da nema pandemije virusa korona, dva meseca pre duela Crvene zvezde i Milana, osećao bi se miris spektakla. Trebovale bi se karte, razmišljalo o marketiniškim akcijama... Međutim, i ovako na Marakani moraju da budu mobilni, jer će sredinom februara igrati protiv jednog od najvećih svetskih klubova. I tradicionalnog rivala Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Milan je bio u kategoriji nepoželjnih rivala, ali posle žreba na Marakani su delimično zadovoljni.

„Liga Evrope nikada nije bila jača, posebno ova kolona sa povlašćenim klubovima. Sve su to timovi iz Lige šampiona. Donekle smo priželjkivali Rendžers, Dinamo, Briž i PSV, kao timove protiv kojih može ravnopravno da se igra. Posebno smo želeli Dinamo, da pokažemo da smo dominantni na ovim prostorima“, bila je prva reakcija Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba.

Ipak, treći put u istoriji putevi Crvene zvezde i Milana su se ukrstili.

„Milan je naš tradicionalni rival... Nikada nisu bili jači u poslednjih 10 godina. Dominiraju u Seriji A, imaju osam pobeda i tri nerešene. To je klub koji se diže, i u narednom periodu će igrati na evropskoj sceni. Imamo dva meseca da se pripremimo za taj meč, moraćemo svi da damo maksimum unutar Crvene zvezde kako bismo se pokazali u pravom svetlu“.

A to znači da Zvezda mora sve da iskoristi, možda i činjenicu da će ukrstiti koplja sa Milanom tri dana pre gradskog derbija sa Interom.

„Moramo da budemo pravi, discipinovani, agresivni. Ne smemo da pravimo greške iz Lige šampiona. Prošli smo školu protiv Totenhema i Bajerna... Nadam se da ćemo ovog puta biti mnogo bolji i naterati Milan da se dobro pomuči“.

Biće ovo specifičan meč za Dejana Stankovića, čoveka koji je „pola veka“ proveo u modnoj metropoli. I to kao igrač Intera. Imaće Zvezdin šef stručnog štaba motiv više. Našalio se na taj račun Zvezdan Terzić.

„Imao je osmeh posle žreba, znači da je zadovoljan. Porodica mu živi blizu stadiona. Rekao sam mu: Evo ti šansa da pobediš Milan, i preporučiš se Interu za mesto trenera. On će učiniti sve da dobro pripremi meč. Nećemo se predati, iako su oni favoriti. Bili smo i mi favoriti, pa smo se dobro mučili u nekim mečevima. Učinićemo sve da se Milan dobro pomuči“.


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara