Najnovije vesti

Zvezdan Terzić otvoreno: Ima istine oko Dragovića, odbili smo 5.000.000 evra za Nikolića, Falko je ono što nam treba

Vreme čitanja: 3 minuta

„Imamo najjači tim u poslednjih 20 godina“, poručio prvi čovek crveno-belih

Crvena zvezda je završila zimski prelazni rok, ali daleko od toga da će narednih dana navijačima srpskog šampiona biti dosadno. Gostujući na televiziji Arena Sport generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić priznao je da je srpski šampion blizu angažovanja štopera Bajera iz Leverkuzena Aleksandra Dragovića.

Čitali ste o tome i na stranicama MOZZART Sporta. Prvi čovek Crvene zvezde je tokom prethodne sedmice bio u Dubaiju i imao sastanak sa zastupnicima reprezentativca Austrije. Deluje da bi Dragović mogao da zaduži crveno-beli dres već u junu kao slobodan igrač.

„Ima istine oko Aleksandra Dragovića. Razgovarao sam juče sa njim, isto tako i pre nekoliko dana. Nesporno je njegova želja, to je njegov dečački san, da zaigra u Crvenoj zvezdu. Na dobrom smo putu da to realizujemo. Mada ima još prepreka, ne bih više o tome“, rekao je za Arenu Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda ove zime, ne računajuči Srđana Spiridonovića, nije napravila nijedan izlazni transfer. Najjača ponuda stigla je za Veljka Nikolića. Nije hteo Zvezdan Terzić da otkrije, ali prema saznanjima MOZZART Sporta reč je o španskom Viljarealu.

„Imali smo ponude za Gavrića, i Njegoša Petrovića. Za Veljka Nikolića smo odbili najbolju ponudu. Nije se odavno pojavio igrač sa takvim karakteristikama. Ima sjajne trkačke mogućnosti, prešao je igricu što se tiče testiranja. Igrač je kao što su Pirlo i Modrić. Odbili smo ponudu od pet miliona evra za Nikolića. Ne znam koja je to cifra koja bi nas zadovoljila. Ali njega bismo pustili za ozbiljnu cifru. U slučaju da se pojavi ponuda moguće je da će neko otići iz sadašnjeg sastava. Neće nam biti hendikep ako odu neki igrači, jer imamo na svakom mestu dva rešenja. Sutra se u Evropi zatvara pijaca, u Aziji traje i tokom februara. Ne mogu da se zakunem da neće niko otići. Traže naše igrače, ali svi su zbog korone spremni za pozajmice“.

Terzić je zadovoljan kako trenutno tim funkioniše.

Doveli smo tri igrača. Mediji najavljuju Falka kao Mesija, Zvezda odavno nije dovela tako kvalitetnog igrača. On je potreban Zvezdi, na malom prostoru rešava situacije. Slažemo kockice za kvalifikacije, morali smo da iskoristimo šansu i dovedemo takvog igrača. To ne bi bilo moguće u junu“.

Pojačanja iz Superlige neće biti.

„U ovom momentu ne vidimo igrače koji mogu da nam koriste, kada su u pitanju najviši zahtevi. Ovo je najbolji Zvezdin tim u poslednjih 20 godina. Vidim po treninzima i po utakmicama da će sve da pršiti. Biće i nezadovoljnih. Jako će biti teško Dejanu Stankoviću da to uklopi. Ali juče sam mu čestitao na urađenom. Popili smo piće u ponoć, da mu još jednom kažem koliko sam zadovoljan njegovim radom i napretkom. Probudio sam ga“.

Neizbežna tema bio je i broj stranaca u srpskoj ligi. Posebno posle najave i reakcije trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića.

„Poslednjih godinu dana nismo imali kontakt sa ljudima iz Saveza na ovu temu. Izenađen sam bio reakcijama trenera Stanojevića, bila je malo preterana. Smatramo da veći broj stranaca može da doprinese kvaligtetu naše lige. Ne vidim što bi videli drugi klubovi kao opasnost. Svi u Evropi imaju više stranaca od nas, sa četvricom teško možemo da budemo konkurentni u Evropi. Nikada dobrom domaćem igraču neće stranac uzeti mesto. Na derbiju Inter- Milan nema nijednog stranca na terenu. Realnost je da se poveća broj stranaca na klubu je da odluči u kom pravcu će razmišljati i kako se fokusirati“, dodao je Terzić.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva