Zvezdaši već misle o žrebu (©AFP)
Zvezdaši već misle o žrebu (©AFP)

Zvezdaške kalkulacije: Samo ne Liverpul i Dortmund, u prvenstvima se navija za Porto i Čelsi

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 11:32

Ko god drugi da osvoji Ligu šampiona, crveno-belima bi odgovarao, bar prema trenutnom stanju na tabeli

Kad je Vladan Milojević krenuo da vraća Crvenu zvezdu na evropsku mapu morao je da “drhti“ na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Jer već u toj fazi crveno-beli nisu bili među nosiocima. Međutim, posle tri njegove uspešne sezone, pa i ove jedne pod vođstvom Dejana Stankovića, situacija se značajno popravila za Zvezdu.

Naime, odbrani li šampionsku titulu, Crvena zvezda će po svemu sudeći preskočiti prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i biti nosilac i u drugoj i u trećoj rundi.

Izabrane vesti

Da bi se to i desilo, pored titule u Srbiji kao apsolutnog preduslova (trenutno devet bodova prednosti nad Partizanom), Zvezdi mora da se poklopi još jedna stvar, a to je da evropsku krunu osvoji klub koji će plasman u Ligu šampiona izboriti kroz nacionalno prvenstvo.

U praksi to znači da Crvenoj zvezdi odgovara da titulu u Ligi šampiona osvoji šest od osam učesnika četvrtfinala, jer je bar po trenutnom stanju na tabelama izvesno da će plasman u elitu i naredne sezone kroz državne šampionate ostvariti Real Madrid, Bajern, Mančester Siti i Pari Sen Žermen, dok su na dobrom putu i Porto i Čelsi, mada su ova dva poslednja kluba daleko od sigurnog.

Porto je naime drugi na tabeli Primeire, ali je poravnat sa Bragom, dok četvrtoplasirana Benfika ima tri boda manje. Čelsi je četvrti u Engleskoj sa tri boda više od Vest Hema, koji ima utakmicu manje, te pet od Liverpula i Evertona i šest od Totenhema.

Liverpul kao eventualni šampion Evrope, po trenutnom stanju, ne bi odgovarao Crvenoj zvezdi, kao ni Borusija Dortmund, koja je peta u Bundesligi, ali sa svega dva boda manje od Ajntrahta.

Dakle, biće tu još promena.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara