Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zvezdin đak poručuje iz Danske: Ključ u direktnoj igri, publika i iskustvo adut crveno-belih

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.11.21. | 09:38

Defanzivac koji se iz Ljutice Bogdana otisnuo ka Skandinaviji uveren u uspeh bivšeg kluba

Remijem u Danskoj (1:1) Crvena zvezda je zadržala lidersku poziciju u Grupi F i napravila novi korak ka evropskom proleću te bi pobedom, uz povoljan rasplet, već u četvrtak mogla da osigura mesto u narednoj fazi Lige Evrope. Iako igra crveno-belih na strani nije odisala prevelikom lepotom i dominacijom, izabanici Dejana Stankovića uprkos kadrovskim problemima i gostujućem terenu potvrdili su da su u najmanju ruku ravnopravan rival sa Midtjlandom, a pred drugi čin borbe srpskog i danskog šampiona o duelu zakazanom za četvrtak od 21 čas na Stadionu "Rajko Mitić" za Mozzart Sport govorio je Vladimir Prijović, fudbaler Olborga.

Defanzivac ponikao u Crvenoj zvezdi, leta 2020. godine iz Ljutice Bogdana prešao je u Olborg, a na osnovu stečenog iskustva rezimirao je šanse bivšeg tima protiv aktuelnog rivala na danskoj pozornici.

Izabrane vesti

"U prvom susretu oba tima su prikazala sličan nivo igre, međutim Zvezda je iskusniji i kvalitetniji tim te je u prednosti pred utakmicu u Beogradu. Midtjiland ima mlad tim što sa sobom nosi prednosti i mane, ipak u ovakvom takmičenju više je aduta na strani ekipa poput crveno-belih sa kontinuitetom na evropskoj sceni", rekao je Prijović.

Fudbaler rođen 2002. godine u Priboju pre odlaska u pečalbu okitio se omladinskom krunom u dresu Crvene zvezde, ali je Ljutice Bogdana napustio nedosanjanog sna da upiše seniorske minute. Rastanak ga međutim nije odvojio od šampiona Srbije čije utakmice i danas prati i kojem je poželeo sreću pred naredni međunarodni izazov.

"Trenirao sam u Zvezdi, bio sam član najboljeg kluba u regionu i odlično znam u kojoj meri je domaći teren adut šampiona Srbije. Crveno-beli će imati prepoznatljiv vetar u leđa sa tribina, podršku na kakvu Danci nisu navikli. Midtjiland je klub sa dosta navijača, uvek je dosta publike na tribinama, ali atmosferu koja ih čeka u Beogradu ne verujem da su imali prilike da dožive".

Činjenica da Danci nisu iskoristili niz aduta koji su bili na njihovoj strani u prvoj utakmici dodatno ohrabruje Prijovića.

"Izabranici Dejana Stankovića uspeli su da pariraju rivalu na gostovanju, uprkos putu, kadrovskim problemima i vremenskim uslovima koji vladaju u Danskoj, pa je logično da još bolju partiju pruže u još povoljnijim okolnostima. Klima u Danskoj i skandinavskim zemljama generalno je specifična i lično sam se uverio koliko je potrebno da se igrači adaptiraju na vremenske uslove. Upravo zbog klime, nakon žreba sam se pribojavao da bi crveno-beli mogli da ostanu bez bodova u Danskoj, ali igra u Herningu je potvrdila kvalitet šampiona Srbije".

Sa druge strane, gosti pred dolazak u Beograd odišu optimizmom. Napad na tri boda u srpskoj prestonici odmah posle prvog susreta najavio je trener Midtjilanda Bo Henriksen, a isti stav deli i većina fudbalske javnosti u skandinavskoj zemlji.

"Danci su načelno pozitivni i uvek optimistično gledaju na sve. Iz takve perspektive proizilazi da svaku utakmicu dočekuju sa ambicijom da pobede. Tako je i sada, te se celokupna javnost nada da će tim Boa Henriksena ostvariti pozitivan rezultat. Po izjavama gostujućih igrača zaključuje se da u Beograd dolaze sa pobedničkim ambicijama, međutim biće im teže nego što očekuju. Kad dožive atmosferu u Beogradu, strast sa kojom Zvezdini navijači pružaju podršku svom timu, siguran sam da im neće biti svejedno".

Mladi defanzivac koji se odlično snalazi u ulozi štopera i levog beka nedavno je imao priliku da šampiona Danske vidi na delu protiv svog tima. Iako je Olborg poražen 1:3, Prijović naglašava da protivnik ima mane koje je moguće materijalizovati.

"Midtjiland u svakoj utakmici teži pobedi. Uvek sa istim pristupom ulazi u meč, ofanzivno i bez mnogo kalkulacija. Imaju mlad tim, a poverenje koje im je ukazano doprinosi samopouzdanju tih igrača. Poseduju veoma kvalitetan napad, tehnički dobro potkovan, međutim Zvezda bi direktnom i brzom igrom mogla da im napravi dosta problema i tako neutrališe adute gostiju".

Činjenica da bi crveno-beli, uz pobedu Brage u Portugalu protiv Ludogoreca, osigurali jedno od prva dva mesta u grupi, iz perspektive talentovanog fudbalera dodatni je motiv za Beograđane.

"Bio sam uveren da će Zvezda uspeti da se plasira u Ligu šampiona, ipak okolnosti su bile takve i učešće u Ligi Evrope ne može se smatrati neuspehom. Niz rezultata u grupnoj fazi potvrdio je kvalitet crveno-belih kojima želim sreću i nadam se da će već u četvrtak overiti evropsko proleće. Raduje Zvezdin kontinuitet na međunarodnoj sceni", istakao je Prijović.

UČI UZ MAKARIĆA I TRAJKOVSKOG I ČEKA KONKRETNU ŠANSU

Prijović je odličnim igrama za omladinski i rezervni tim Olborga zaslužio poverenje stručnog štaba prvog tima u koji je vrlo brzo prekomandovan i sa kojim trenira, strpljivo čekajući šansu na najsvetlijoj pozornici.

"Prezadovoljan sam uslovima u Danskoj, mentalitetom ljudi i načinom rada. Funkcionisanje mi posebno olakšava što su tu još dva igrača sa Balkana, Milan Makarić i Aleksandar Trajkovski, to su igrači od kojih mogu mnogo da naučim. Treniram i radim sa prvim timom strpljivo čekajući konkretnu šansu kojoj se nadam u skorijoj budućnosti", kazao je srpski defanzivac.


tagovi

FK Crvena zvezdaMidtjilandDanskaDanska 1OlborgVladimir Prijović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara