Isak Kise Telin u dresu Bajer Leverkuzena (ⒸReuters)
Isak Kise Telin u dresu Bajer Leverkuzena (ⒸReuters)

Zvezdin kandidat za špica - reprezentativac Švedske

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 16:48

Prvi uslov je da Pavkov ode

Ričmond Boaći je otišao, Milan Pavkov bi mogao uskoro, pa se Crvena zvezda ponovo nalazi u potrazi za napadačem, koji je bio prioritet i tokom letnjeg prelaznog roka.

U poslednjim trenucima tada je doveden Dijego Falčineli. Italijan se od starta nametnuo kao prvi izbor Dejana Stankovića, pokazao je prethodnih meseci da zaslužuje ukazano poverenje, ali da se ne bi uljuljkao biće mu potrebna jača konkurencija od mladog Nikole Krstovića i već duže vreme indisponiranog Pavkova, koji ima slobodu da pregovara s drugim klubovima iako mu ugovor važi još dve godine.

Izabrane vesti

Ukoliko bi junak pobede nad Liverpulom otišao ove zime, crveno-beli bi morali brzo da reaguju, a lista kandidata je već spremna. Po saznanjima Mozzart sporta, na njoj je i reprezentativac Švedske - Isak Kise Telin.

Reč je o napadaču rođenom 1992. godine, koji je od 2017. član Anderlehta, ali ga klub iz Brisela nije mnogo koristio, već je išao na pozajmice u Beveren, Bajer Leverkuzen i Malme. U domovini je prošle sezone postigao 17 golova i imao četiri asistencije u 31 utakmici, što mu je uz partije u Beverenu (19 golova i tri asistencije u 36 utakmica) najbolji učinak karijere. U Leverkuzenu se nije naigrao (14 utakmica, gol i asistencija), kao ni pre toga u Bordou, odakle je stigao u Anderleht. Za nepune tri sezone u Ligi 1 ostvario je 29 nastupa i postigao tri gola.

Reprezentativac Švedske je od 2014. godine. Bio je u timu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je u jakoj konkurenciji Berga i Toivonena uspeo da upiše samo 35 minuta. U 29 utakmica dao je tri gola.

Podsetimo, Zvezda je među željama već imala jednog Skandinavca za ovu zimu, ali je dansko krilo Filip Sinkernagel izabrao Votford.


tagovi

Milan PavkovFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara