Ognjen Čančarević, golman Alaškerta (©MN Press)
Ognjen Čančarević, golman Alaškerta (©MN Press)

Zvezdin pogled ka Jerevanu - duel dve legije stranaca, Šerif je favorit

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 10:02

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Alaškert dočekuje najbolji tim Moldavije u prvom meču drugog kola. Obe ekipe se oslanjaju na inostrane fudbalere. Boje tima iz Jerevana nosi srpski trio - Ognjen Čančarević, Mihailo Jovanović i Branko Mihajlović

Pogled crveno-belih ka Jermeniji i Moldaviji. Ukoliko Crvena zvezda eliminiše kazahtanski Kairat iz Almatija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ide na pobednika duela Alaškert - Šerif. Ako crveno-beli ne budu prošli ovu rundu onda će nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa poraženim iz ovog dvomeča. Kako god se okrene, crveno-belima ne gine put u jednu od ove dve zemlje. Prvi meč ovih ekipa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra se danas (17.00) u Jerevanu na stadionu Vazgen Sargasjan.

Na papiru je Šerif favorit. Moldavski šampion je pre nekoliko godina igrao sa Partizanom, takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli su bili bolji u oba meča. Tim iz Tiraspolja je osvojio 19 titula prvaka države u 30 sezona otkako je Moldavija stekla nezavisnost. U poslednjih 10 sezona su čak devet puta bili prvaci države. Samo je Milsami 2015. uspeo da ih svrgne sa trona.

Izabrane vesti

17.00: (3,60) Alaškert (3,15) Šerif (2,05)

Prošle sezone su protutnjali kroz prvenstvo osvojivši 99 bodova, čak 16 više od drugoplasiranog Petrokuba. Postigli su 116 golova što je rekord moldavskog fudbala. I primili samo sedam golova na 36 utakmica što je takođe nacionalni rekord. Ukupno 40 različitih fudbalera od kojih je čak 33 stranca je igralo za Šerif u prošloj sezoni. U strelce se upisalo 24 različita fudbalera.

Najveći kvalitet Šerifa je u napadu. Adama Traore je zimus stigao iz Meca i imao strašan uticaj po dolasku. Upisao je 10 golova i sedam asistencija na 18 mečeva. Najčešće igra po levom krilu dok je na drugom krilu Brazilac sa moldavskim pasošem Luvanor koji je ovog leta stigao iz Al Vahde i odmah pokazao da će biti pojačanje.

-------------------------

Utakmicu u Jerevanu, Alaškert - Šerif, možete da gledate uživo na portalu mozzartsport.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

U dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Šerif je sa ukupnih 5:0 isprašio albansku Teutu. Luvanor i Traore su dali po dva gola, a jedan je postigao kolumbijski centarfor Frank Kastanjeda. On je ubedljivo najopasniji napadač moldavskog tima. Prošle sezone je dao čak 33 gola na 42 meča u svim takmičenjima. Taj napadački triling Luvanor Traore Kastanjeda je najveći kvalitet Šerifa. Sa klupe šansu dobijaju slovenački napadač Lovro Bizjak i Gvinejac Momo Jansan.

Šerif je na startu prvenstva Moldavije iznenađujuće poražen od Baltija (0:1). Jermenski šampionat nije počeo. Gol Alaškerta čuva srpski golman, nekadašnji mladi repezentativac naše zemlje Ognjen Čančarević. Tim iz Jerevana je jedva izbacio amatere s Velsa, Konahs. Posle prvog meča na Ostrvu bilo je 2:2, a Alaškert je na svom terenu dobio sa 1:0 tek posle produžetaka i to golom rezerviste, Francuza Vensan Bezekura. Zanimljivo je da je Čančarević branio u prvom meču u Velsu, a u Jerevanu među stativama stajao je domaći čuvar mreže David Jurčenko.

Osim Čančarevića u timu su još dvojica Srba, Mihailo Jovanović i Branko Mihajlović. I jermenski tim se oslanja na veliki broj stranaca. Tu su Rusi Davidjan i Tankov, Portugalac Embalo, Bosanac Glišić, Brazilci Žames i Tijago Kameta, Kadio iz Obale Slonovače, Crnogorac Boljević, pomenuti Francuz Bezekur.

Biće ovo prvi duel ovih timova u međunarodnim kupovima.


tagovi

Liga šampionaKvalifikacije za LŠkvalifikacije za Ligu šampionaAlaškertŠerif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara