Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

ZVEZDIN TIM ZA LIBEREC: Milunović glavobolja, dilema Gajić ili Gobeljić?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 19:43

Mirko Ivanić se vraća u tim, Stanković ponovo sa trojicom pozadi

Izgledalo je dobro protiv Hofenhajma, pa će Dejan Stanković isti recept primeniti i za duel sa Slovan Liberecom. Crvena zvezda će u drugom kolu Grupe L Lige Evrope još jednom zaigrati u formaciji sa trojicom štopera s tim da će u poslednjoj liniji verovatno biti jedne iznuđene izmene koja bi mogla da zabrine stručni štab.

Naime, Nemanja Milunović ima problema sa sitnom povredom zbog koje verovatno neće moći da pomogne saigračima u sudaru sa češkim predstavnikom koji se u napadu uzda na 194 centimetara visokog golgetera Abdulu Jusufa Helala. I da je Milunović tu ne to ni bio toliki problem, jer znamo koliko je 31-godišnji štoper moćan u vazdušnim duelima. Ovako, zadatak da se bori sa Helalom pripašće Radovanu Pankovu, koji će zaigrati u liniji sa Milošem Degenkom i Strahinjom Erakovićem.

Izabrane vesti

Još jedna izmena u odnosu na sastav koji je igrao u Zinshajmu je izvesna. U Nemačku zbog korona virusa nije ni putovao Mirko Ivanić, on se sada vraća u startnih 11 crveno-beli, pa će Srđan Spiridinović očekivano na klupu. I biće jako zanimljivo kako će sistem 3-4-2-1 izgledati sa Aleksandrom Kataijem i Ivanićem u tandemu iza Dijega Falčinelija.

U vezi opet Seku Sanogo i Veljko Nikolić, Milan Rodić nije sporan na levom beku, dok postoji mala dilema kad je desna strana u pitanju, jer za nju konkurišu Milan Gajić i Marko Gobeljić. Trenutno, Gajić je bliži mestu u prvoj postavi, mada daleko od toga da je siguran.

Na golu, naravno, Milan Borjan, tu već godinama nema ničeg spornog.

Protiv Hofenhajma je, ponovimo to, pristojno izgledalo. Ali tada je Zvezda ipak gostovala kod tima koji je nedavno deklasirao Bajern iz Minhena. Sad nas čeka sasvim drugačija utakmica. Slovan će biti rezervisan, čekaće i najmanju Zvezdinu grešku. Otud opet dva zadnja vezna, nije baš Evropa poligon za igrarije.

S tim da u četvrtak uveče Crvena zvezda posle dugo vremena u meč grupne faze jednog evropskog takmičenja ući kao favorit.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Pankov, Degenek – Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić – Ivanić, Katai – Falčineli. 


tagovi

Dejan StankovićNemanja MilunovićMilan GajićMarko GobeljićRadovan PankovMirko IvanićSrđan SpiridonovićSlovan Liberec

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara