(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezdin ubitačan ritam i retka prilika da Bahar improvizuje

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 10:46

Do kraja jeseni crveno-beli će odigrati 15 utakmica, a izraelski trener je do sada pravio minimalne korekcije u startnoj postavi

Dominantna izdanja u pripremnom periodu ovenčana “petardom” protiv Fjorentine i atraktivne partije na početku Mozzart Bet Superlige doprineli su da se među pristalicama crveno-belih euforija rasplamsa, međutim, ona nije dugo potrajala. Raspoloženje se promenilo usled dva prvenstvena poraza i osvojenog boda u Beogradu protiv Jang Bojsa, a u prvi plan izbili su hronični problemi u odbrani.

Koliko je zapravo Barak Bahar na tom planu nešto mogao da promeni tokom reprezentativne pauze koja bila sve samo ne pauza za igrače Crvene zvezde – veliko je pitanje. Čak 14 prvotimaca dobilo je pozive selektora. Što za seniorsku, što za mladu selekciju, pa je izraelski trener imao smanjen fond igrača. Preteranog prostora za manevrisanje nije imao, a tek neće imati u naredna dva meseca, odnosno do kraja jesenjeg dela sezone, jer srpskog šampiona očekuje 15 utakmica. Ritam će biti ubitačan, a utakmica sa Trajalom u Kupu Srbije (15.00) jedna je od retkih prilika za improvizaciju.

Izabrane vesti

Otkako je došao u Beograd, nije previše korekcija pravio u startnoj postavi. Zapravo su bile minimalne, ako se izuzme pripremni period, kada su mladi Zvezdini igrači mogli da računaju na povećanu minutažu. Ipak, kada su krajem avgusta došli prvi porazi, crveno-beli počeli da kaskaju za Partizanom i kada je izvršena doselekcija, Barak Bahar je suzio rotaciju, protiv Mančester Sitija i Jang Bojsa izveo identične startne postave, a ni u prvenstvenim utakmicama nije mnogo “lutao” sa odabirom igrača.

Manje-više se iskristalisalo kome i koliko veruje. Omri Glazer je na terenu proveo svaki minut, Aleksandar Dragović započeo svaku utakmicu, ozbiljnu ulogu u različitim sistemima imali su Srđan Mijailović, Osman Bukari, Stefan Mitrović, Marko Stamenić… Od uslovno mlađih najviše prostora dobio je Vladimir Lučić.

Izvesno bi i Mirko Ivanić bio u vrhu po minutaži da nije bilo povreda koje su ga odvojile od terena, jer je isprva bio jedna od najvažnijih karika u timu Baraka Bahara, a tako je i od povratka u takmičarski ritam, što se dalo videti na gostovanju u Kragujevcu.

Jezgro od 17 – 18 imena po dolasku Hvan In Boma, Nasera Đige i Šerifa Endijajea je oformljeno, to je očigledno baza sa kojom izraelski trener planira da iznese prvi deo sezone do zimskih priprema. Mlađe snage su, sa izuzetkom Vladimira Lučića, šansu dobijale na kašičicu i duel sa Trajalom pod Bagdalom jedna je od malobrojnih prilika za drugopozivce, jer u prvenstvu je zbog zaostatka svaka utakmica postala “biti il’ ne biti”.

Reprezentativne akcije samo što su završene, crveno-beli su imali svetske putnike koji su prevalili i po 10.000 i kusur kilometara, Osman Bukari je osetio bol u predelu zadnje lože – ali bi do utakmice sa Lajpcigom trebalo da bude spreman – i sve to bi potencijalno moglo da otvori prostor igračima koji se nisu naigrali u letnjim mesecima i početkom jeseni.

Jer, bolje prilike od Kruševca u skorije vreme neće biti, pošto će Crvena zvezda u proseku igrati na tri ili četiri dana – ako se izuzme period u novembru kada će biti novo okupljanje reprezentacija – imati seriju gostovanja krajem ovog i početkom idućeg meseca, te biti pod stalnim pritiskom u Mozzart Bet Superligi zbog bodovnog zaostatka.

KUP SRBIJE – 1/16 FINALA:

Sreda

14.00: (13.0) Smederevo (5.50) TSC (1.22)

15.00: (16.0) Trajal (8.00) Crvena zvezda (1.12)


tagovi

Kup SrbijeFK TrajalFK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara