Falko protiv MIlana ©Shutterstock
Falko protiv MIlana ©Shutterstock

Zvezdina isplata za Falka: 400.000 evra za 20 dana, poslednja rata - februar 2023. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 16:29

Doskorašnja desetka Lečea već sutra u Antaliji, gde će obaviti medicinske preglede

Crvena zvezda je angažovanjem Filipa Falka završila ključni posao ove zime i po opštem mišljenju dovela kapitalca koji bi mogao da napravi razliku i u evropskim mečevima. Crveno-beli su za doskorašnju desetku Lečea izdvojili 1.000.000 evra obeštećenja, koje će isplatiti u tri rate, a prisutan je i bonus od 300.000 evra u slučaju plasmana u Ligu šampiona.

Doskorašnja desetka Lečea već sutra u Antaliji, gde će obaviti medicinske preglede, a poznat je i tačan redoslet rata, koje će biti isplaćivane u naredne dve godine. Prema saznanjima Mozzart Sporta prva stiže na naplatu već za 20 dana, tačnije 15. februara i iznosiće 400.000 evra. Druge dve su identične, po 300.000 evra, i biće uplaćene na račun italijanskog drugoligaša 15. februara 2022, odnosno 15. februara 2023. godine.

Izabrane vesti

U međuvremenu se očekuje da levonogi fudbaler, koji poseduje izuzetne tehničke mogućnosti, izraste u jednog od lidera ekipe Dejana Stankovića i Crvenoj zvezdi pomogne da se održi na aktuelnim evropskim visinama. Koliko će Pipo Falko moći da pokaže protiv Milana, biće jasno za manje od mesec dana, ali taj dvomeč neće biti ključan u konačnoj proceni učinka nadarenog fudbalera u crveno-belom dresu.

Falko će sa Crvenom zvezdom potpisati ugovor na dve i po godine i u Beogradu će mesečno inkasirati 40.000 evra. Na taj način će postati jedan od najplaćenijih igrača Dejana Stankovića, u rangu sa Milanom Borjanom i Aleksandrom Kataijem. Falko će moći da računa na visok bonus u slučaju plasmana u Ligu šampiona, koji se kreće između 300.000 i 500.000 evra.

Italijan je univerzalan napadač, tačnije onaj profil igrača koji se od početka zime tražio na stadionu Rajko Mitić. Falko se možda najbolje snalazi na poziciji "drugog" napadača, a s obzirom da je izraziti levak, mogao bi da zauzme i mesto Mohameda el Fardu Bena na desnom boku.

Falko je igrač prefinjene tehnike, ima izuzetan šut i prekid, zbog čega bi mogao da postane jedan od miljenika Zvezdine publike. Prve fudbalske korake započeo je u Bariju, dok je profesionalnu karijeru krenuo upravo u Lečeu. Tokom karijere igrao je na brojnim pozajmicama, a 2015. je potpisao za Bolonju, sa kojom je bio pod ugovorom do 2018. godine. U međuvremenu bio na pozajmicama u Čezeni, Beneventu, Peruđi i Peskari, a na Via del Mare se vratio u julu 2018. godine. U prethodne dve sezone odigrao 97 utakmica za Leće i piostigao 15 golova.

U aktuelnoj je ostvario 11 nastupa i postigao dva gola, a proteklih nedelja je čak i odbijao da igra, jer je želeo da mu se odobri transfer u Crvenu zvezdu. Posle nekoliko dana zatezanja sa obe strane, konačan dogovor je postignut, pa će Falko uskoro zadužiti dres aktuelnog šampiona Srbije.


tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara