Zvezdina opsesija i novi pokušaj – Nenad Krstičić!

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 10:51

Dejan Stankovič ga žarko želi, cene ga Terzić i Mrkela...

Potencijalni odlazak Njegoša Petrovića, o čemu ste čitali na stranicama MOZZART Sporta, mogao bi da označi veliku rekonstrukciju veznog reda Crvene zvezde. I dalje se ne zna hoće li Seku Sanogo produžiti pozajmicu na Marakani iz Al Itihada, iako postoji želja odgovornih iz Ljutice Bogdana da makar na još šest meseci zadrže snažnog Afrikanca. Velika očekivanja imaju u Zvezdi od Ričarda Odade, prvom timu biće priključen i supertalentovani Nikola Stanković, jedan od onih koji nosi prefiks velikog projekta kluba.

Računaju u Zvezdi da će nastaviti trend forsiranja mladih igrača, ali bi jako voleli da sredinu terena pojačaju proverenim kadrom, svojvrsnim Profesorom manvera koji je u prvom mandatu ostavio impresivan utisak. Bilo je pokušaja i ranije, ali će i ovog leta čelni ljudi Crvene zvezde zvati Atinu u nameri da izdejstvuju transfer nekadašnjeg reprezengtativca Srbije Nenada Krstičića, saznaje MOZZART Sport.

Izabrane vesti

U svakom klubu na planeti postoje različita mišljenja, često direktori i treneri nisu na istoj strani. Ali u Crvenoj zvezdi, makar kada je reč o Nenadu Krstičiću, postoji konsenzus. Veliki fanovi iskusnog veziste su svi u Ljutice Bogdana, počev od prvog operativca kluba Zvezdana Terzića, do sportskog direktora Mitra Mrkele, pa sve do trenera Dejana Stankovića. Postoji debeo razlog za tako nešto.

Pored toga što bi doneo iskustvo Nenad Krstičić bi predstavljao najboljeg mogućeg mentora Ričardu Odadi i ostalim mladim vezistima, koji bi uz igrača školovanog u Italiji mnogo brže napredovali. Da ne govorimo o tome da je nivo Zvezdine igre, u Milojevićevoj eri, značajno pao posle odlaska popularong Nene u redove AEK-a. Te zime 2019. godine Krstičić je iskoristio kluazulu o slobodi za 500.000 evra i napustio redove Crvene zvezde, mada je klub želeo da mu produži saradnju.

Od tada i traju blagi, ali ipak pokušaji da Nenad Krstičić ponovo obuče crveno-beli dres. Trener Dejan Stanković je protekle zime , tokom priprema na Antaliji, bio žeravici kada je čuo da postoji mogućnost da se Krstičić vrati u Beograd. Mnogo lepih stvari o bivšem članu Sampdorije i Alavesa pričao mu je jedan od njegovih najbliđih saradnika Nenad Milijaš, koji je iz neposredne blizine gledao koliki uticaj ima Krstičić na igru tima Vladana Milojevića. Da ne govorimo o tome da su Krstičić i Stanković ljudski i fudbalski formirani u Italiji, da imaju slične poglede i kulturu rada. O tome je Dejan Stanković pričao u intervju za naš portal. Na kraju nije došlo do konkretizacije posla, ali, kako se može čuti, uslediće novi pokušaj.

Međutim, Zvezdina opsesija biće na ozbiljnom ispitu. Pre svega, jer Nenad Krstičić ima ugovor sa AEK-om do 2022. godine. I jedan je od najbitnijih igrača italijanskog stručnjaka Masima Karere. Ove sezone odigrao je pet prvenstvenih i četiri meča u okviru Liga Evrope. Vide ga u žuto-crnom delu Atine kao važnu kariku. I što je za Crvenu zvezdu vrlo nepovoljno: gazda AEK-a Dimitris Melasanidis, najuspešniji grčki biznismen, poznat je kao vrlo tvrd pregovarač. Nije spreman na bili kakve kompromise.

Povoljna okolnost je što je AEK u prethodnom prelaznom roku doveo mnogo igrača na poziciji centralnog i zadnjeg veznog. Stigli su Jevgeni Šakov iz Lećea, zatim se sa pozajmice iz Hapoel Ber Ševe vratio Portugalac Simao, dok je iz Tereka za 1.300.000 evra doveden Poljak Sizmanski. Tu su jop Galanopulos, te mladi Anel Šabanadžović.... Daklem postoji prostor da se AEK uz određeno obeštećenje odrekne Krstičića.

Tokom prvog mandata u Crvenoj zvezdi Nenad Krstičić je na 63 utakmice postigao šest golova i upisao četiri asistencije. Međutim, njegov učinak nije bio izražen samo statističkim brojkama. Reč je o igraču koji je, napisali smo već, imao najveći uticaj na igru tima Vladana Milojevića.

 


tagovi

Nenad KrstičićDejan StankovićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara