Željko Gavrić u akciji (Starsport)
Željko Gavrić u akciji (Starsport)

Zvezdina prva prodaja: Željko Gavrić blizu Ajntrahta!

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.05.21. | 17:12

Putevima Dejana Joveljića kreće još jedan Srbin preko Drine

Navijači Crvene zvezde biće na iglama narednih dana. Posle ozvaničenja dolaska Aleksandra Dragovića, čeka se finiširanje transfera Aleksandra Kolarova i nastavak pregovora oko povratka Nenada Krstičića. Temperatura je značajno podignuta i pričom o „nemogućoj misiji“ zvanoj Marko Arnautović o čemu je tokom dana, na redovnom brifingu sa novinarima, govorio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Zvezda ne daje novac za obeštećenje, ali su odgovorni sa Marakane rešeni da naprave skup tim, sa igračima evropske klase. A takav poduhvat zahteva i izlazne transfere. I o tome je pričao Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

Već mesecima se govori o potencijalnoj prodaji Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića, ali bi Ljutice Bogdana prvi mogao da napusti godinu dana mlađi Željko Gavrić. Momak iz Ugljevika, posle furioznog početka, imao je nešto slabiji nastavak u dresu srpskog šampiona i osvajača duple krune. Istina, solidnu ovosezonskustatistiku imao je levokrilni mladi reprezentativac Srbije. Na 27 prvenstvenih mečeva postigao je osam golova i upisao tri asistencije. Ipak, nije ga bilo u mečevima velikog uloga i jakog intenziteta, trener Dejan Stanković mu nije ukazao poverenje i u nedavnom finalu Kupa protiv Partizana, iako je izvršio svih šest izmena.

Kako su može čuti na Marakani već znaju da Gavrića neće koristii kao bonus igrača naredne sezone. Malo zbog slabije minutaže u drugom delu ove takmičarske godine, a više zbog činjenice da na stolu imaju konkretnu ponudu za Željka Gavrića. Prema saznanjima MOZZART Sporta veliki favorit da dobije Željka je klub koji je kupovao na Marakani pre dva leta, nemački Ajntraht.

Reč je o priči koja se prethodnih 15 dana ozbiljno kuva, i konačan epilog bi trebalo da dobije u prvoj polovini juna. Za sada nije poznato koliko je klub iz Frankfurta spreman da uloži u Željka Gavrića, ali bi Crvenu zvezdu zadovoljilo obeštećenje između dva i tri miliona evra.

Dolaskom Dejana Stankovića na klupu Crvene zvezde Željko Gavrić je promovisan u standardnog člana prve postave. Imao je lepih šest meseci,posle kojih se pričalo o njegovom odlasku u Italiju. Brigu o njegovoj karijeri, inače, vodi Nikola Kolarov, stariji brat bivšeg kapitena Srbije i najverovatnije novog prvotimca Crvene zvezde, Aleksandra. Fjorentina je tokom jula pokazala spremnost da srpskom šampionu izbroji tri miliona evra i u posao uključi Aleksu Terzića. Posao, međutim, nije priveden kraju.

Dolaskom Aleksandra Kataija, Gavrić je počeo da gubi status standardnog prvotimca, posebno štoje nalevom krilu Stanković koristio i Mirka Ivanića. Mladi reprezentativac Srbije je minute skupljao uglavnom u Superligi, dao je sjajan gol protiv Voždovca, ali nije se povrdio kada je bilo najvažnije.

Jasno je da bi Gavrić teško dobijao kontinuiranu šansu i u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zvezda ovog leta neće imati pravo na grešku, dok Ajntraht može da investira u Željkovu mladost. Posebno posle iskustva sa brojnim srpskim igračima. Bundesligaš iz Frankfurta je platio Dejana Joveljića četiri miliona evra leta 2019. godine. Odličan utisak u tom klubu ostavio je Mijat Gaćinović, da ne pričamo o Filipu Kostiću i Luki  Joviću.


tagovi

Željko GavrićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara